Femeia care se masculinizeaza si barbatul care tinde sa se feminizeze. Cat de grava e inversarea rolurilor

Femeia care se masculinizeaza si barbatul care tinde sa se feminizeze. Cat de grava e inversarea rolurilor

Tendinta de feminizare a barbatilor si de masculinizare a femeilor este un fenomen care a capatat un contur din ce in ce mai pronuntat in ultimii ani. Specialistii precizeaza ca exista o tendinta la unele femei de a fi mult prea "mentale", in timp ce barbatii manifesta exact oposul, fiind de multe ori lipsiti de initiativa, lucru care conduce de multe ori la situatia de a-si ceda puterea. Pe de alta parte, femeile au fost nevoite sa isi asume rolul de luptator de-a lungul vremii intr-o societate dominata de multe ori de prejudecati, in care rolul lor fusese extrem de clar stabilit.

acum 62 luni (18 Jun 2017)

Tendinta de feminizare a barbatilor si de masculinizare a femeilor este un fenomen care a capatat un contur din ce in ce mai pronuntat in ultimii ani. Daca te duci des sa te pensezi, deja este o problema de barbatie", explica Stelian Chivu, psiholog galatean cu o experienta de peste 25 de ani si peste 10.000 de pacienti care i-au trecut prin cabinet.

Specialistii sustin ca o igiena impecabila a corpului este de dorit, ca si preocuparea de a te imbraca elegant, insa e cu totul altceva ca un barbat sa se epileze si sa se dea cu lac, purtand haine ultraslim, care il transforma cumva intr-o bizarerie.

Un alt element extrem de important in transformarea barbatilor l-a avut si femeia, mai arata studiile sociologice recente. Doamnele au intrat in politica, conduc firme puternice si au ajuns chiar cap de familie, de multe ori fortate de imprejurari.

Specialistii precizeaza ca exista o tendinta la unele femei de a fi mult prea "mentale", in timp ce barbatii manifesta exact oposul, fiind de multe ori lipsiti de initiativa, lucru care conduce de multe ori la situatia de a-si ceda puterea.

"Este necesar ca femeia, ca energie, si barbatul, ca si constiinta, sa creeze o armonie. Putini stiu ca fiecare dintre noi, indiferent de sex, are in el un barbat interior si o femeie interioara. S-a ajuns acum ca doamnele sa foloseasca mai mult emisfera cerebrala dreapta, fiind mai mentale, mai logice si implicit mai practice, in timp ce barbatii folosesc mai mult emisfera stanga, devenind mai emotivi, unii chiar plangaciosi", detaliaza psihologul Stelian Chivu.

Nu cu mult timp in urma, femeile aveau si 10 copii, in special in zonele rurale, in timp ce acum abia daca se gandesc sa faca unul.

In special femeile puternice, care ocupa functii publice sau conduc firme, se plang de lipsa unor barbati pe masura, desi si unele dintre ele au, la randul lor, o problem... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro