Femeia care a deconspirat "dormitorul" teroristilor europeni in urma cu 10 ani: "Atunci au ras si n-au schimbat nimic"

Femeia care a deconspirat

A mai vazut imami care vorbeau in moschei despre sacrificiul vietii si al averii pentru razboiul sfant, carti care promovau actiuni teroriste sau forme radicale de islam, conform carora femeile care nu poarta val (hijab) vor ajunge in iad si cum barbatilor li se interzicea sa foloseasca periute de dinti pentru ca nu existau pe vremea profetului Mahomed. Pe acest fond, exista o combinatie de mai multe deficiente, lipsa de strategie, lipsa de eficienta a serviciilor secrete, problemele educatiei, care sunt foarte importante pentru ca ne concetram prea mult pe politie, servicii secrete, lucru care trebuie facut acum, dar in acelasi timp nu trebuie sa uitam sa investim intr-o strategie serioasa, sustenabila privind educatia, asistenta sociala si ocuparea fortei de munca. Adevarul: Am inteles din cartea pe care ati scris-o ca printre solutiile pe care le recomandati in 2005 la problema radicalizarii erau pe de o parte curatarea cartierului de predicatorii extremisti si de persoanele care recrutau tinerii pentru grupari teroriste, iar pe de alta parte, schimbarea relatiilor cu Arabia Saudita. Si daca nu a stiut e o problema pentru ca asta a insemnat ca nu a reusit sa gestioneze foarte bine comunitatea pe care a condus-o, inseamna ca nu a fost indeajuns de aproape de oamenii sai, dar a fost apropiat, chiar foarte apropiat de comunitatea musulmana si mai ales marocana. Sunt atat de satui de toate imaginile, de toata injustitia care a fost facuta, in ultimele decenii sau chiar de mai mult timp, confratilor lor musulmani din aceste tari si vor sa faca ceva, vor ca viata lor sa insemne ceva, sa capete un sens care nu poate fi dat de o diploma sau de o slujba sau chiar de perspective materiale pozitive.

acum 96 luni (26 Jul 2016)

Este relevant pentru tiparul dupa care au decurs conversatiile pe care le-a purtat, in 2005, cu mai multi tineri din cartierul Molenbeek, din Bruxelles. Ulterior atentatelor de la Paris, si-a castigat faima nefasta de "fabrica" sau "dormitor" al teroristilor europeni. Ancheta care trebuia sa "trezeazca" Europa Reporterii "Adevarul" au incercat, in serialul "Reportaj in teroristilor europeni", sa raspunda la doua intrebari esentiale: "Cum se transforma tineri crescuti si educati in Europa in teroristi?"

Am fost in cartierul mohorat aflat la cateva minute de institutiile europene si am aflat care este perspectiva unor jurnalisti, unor localnici si, nu in ultimul rand, a autoritatilor europene. Ca o concluzie, va prezentam interviul pe care l-am realizat cu jurnalista belgiana de origine marocana Hind Fraihi (40 ani). Cartea pe care a scris-o in urma experientei sale, publicata in noiembrie 2006, a fost criticata dur, Hindi Fraihi fiind acuzata insistent de rasism si xenofobie fiindca a dezvaluit pericolul radicalizarii tinerilor din Molenbeek. Dupa atacurile teroriste de la Paris si Bruxelles, jurnalistei belgiene i-a fost recunoscut international meritul de a fi realizat o excelenta ancheta sub acoperire. "Suntem finantati de Statul Islamic" Hind Fraihi este nascuta in regiunea Flandra a Belgiei, avand parinti care au emigrat din Maroc. A vazut cum oameni cu barbi lungi, imbracati in haine traditionale, recrutau tineri in statiile de metrou oferindu-le "stagii de anternament in Afghanistan" (n.r.

A mai vazut imami care vorbeau in moschei despre sacrificiul vietii si al averii pentru razboiul sfant, carti care promovau actiuni teroriste sau forme radicale de islam, conform carora femeile care nu poarta val (hijab) vor ajunge in iad si cum barbatilor li se interzicea sa foloseasca periute de dinti pentru ca nu existau pe vremea profetului Mahomed. Dezmatul propangandei teroriste Jurnalista a relatat ca acestia imami, care aveau pasaportul "tapetat" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro