Femeia care a cucerit Hollywood-ul cu frumusetea perfecta. Povestea romancei Sylvia Sydney, fiica de croitoreasa ajunsa star de cinema

Femeia care a cucerit Hollywood-ul cu frumusetea perfecta. Povestea romancei Sylvia Sydney, fiica de croitoreasa ajunsa star de cinema

Nominalizata la Oscar Astfel, la numai 20 de ani, Sylvia Sydney devine celebra la Hollywood, in anii '30. Cum a ajuns un star de cinema geniu in fizica nucleara Femei celebre care au scris istorie si care au influentat viata a milioane de oameni, de la Ioana d`Arc la Maica Tereza Cine au fost si cum aratau muzele scriitorilor romani.

acum 69 luni (11 Mar 2017)

Se spune chiar ca, in acele vreme, era o concurenta de temut pentru fabuloasa Grace Kelly, devenita ulterior Printesa de Monaco. Sophia, pe numele sau de scena Sylvia, s-a nascut pe 8 august 1910, la New York, in cartierul Bronx. La scurt timp dupa nasterea fetei, cei doi se despart, iar femeia se recasatoreste cu Sigmund Sydney, cel care a adoptat-o pe fiica sa.

L-a inspirat pe celebrul Alfred Hitchcock

Caracterizata ca o adolescenta timida si retrasa, Sylvia a fost incurajata de parinti sa iasa din casa si sa socializeze. La varsta de 15 ani, fata a hotarat sa devina actrita, lucru care i-a bucurat pe parintii sai si care au au sustinut-o in aceasta cariera.

Ea a fost inscrisa la scoala de teatru Guild, marturisind mai tarziu ca viata artistica a fascinat-o dintotdeauna si ca a incercat mereu sa fie cea mai buna pentru a deveni un nume in lumea cinematografiei si a teatrului.

Conform biografiei actritei, primele roluri pe care le-a avut in spectacolele de la scoala au propulsat-o in lume buna a filmului.

Nominalizata la Oscar

Astfel, la numai 20 de ani, Sylvia Sydney devine celebra la Hollywood, in anii '30. In 1952, a interpretat rolul Fantine in "Les Miserables", pentru care a fost apreciata de critici si care i-a deschis multe usi in lumea cinematografiei.

In 1973 a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul secundar din "Summer Wishes, Winter Dreams", iar in 1982 a primit premiul "George Eastman", pentru intreaga cariera.

Femeia perfecta

Chipul Sylviei Sidney a fost ales, la acea vreme, datorita formei ovale si a simetriei perfecte ca frumusete desavarsita.

Sylvia Sydney a fost casatorita de trei ori si a incetat din viata, la 1 iulie 1999, din cauza cancerului la gat, in New York.

Va recomandam si:

Viata irea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro