Femei, psihoze, tacere si Facebook, pe scenele Festivalului Undercloud

Femei, psihoze, tacere si Facebook, pe scenele Festivalului Undercloud

"Facebook" s-a simtit ca un spectacol de stand-up comedy, in care nu exista gluma ratata sau deplasata, Logigan capatand la masuta de pe scena alura unui scolar pe care nu ai cum sa te superi (oricum, nu ai fi avut de ce).Reusita spectacolului a fost cu atat mai evidenta cu cat, desi a depasit limita de o ora, multi din sala, dintre cei care aveau bilete la un alt spectacol, au preferat sa ramana pana Logigan a decis sa incheie. De la glume cu taximetristi posaci, glumeti, care il fac "nu prea frumos", care il cearta pentru comenzi, pana la cele cu stewardese care il aseaza langa usa de urgenta si ii explica cum sa salveze oamenii din avion in caz de prabusire, ca si cum acest lucru s-ar intampla zilnic, Logigan are glume la care razi in hohote, dar si povestiri care iti aduc aminte ca trebuie sa zambesti pentru ca ai de ce, pentru ca nu iti dai seama sau pentru ca, pur si simplu, ai uitat.

acum 31 luni (29 Aug 2017)

In prima zi a Festivalului International de Teatru Independent Undercloud intre spectacolele care au avut loc a fost si "O femeie singura", dupa textul a doi celebri dramaturgi italieni, Dario Fo si Franca Rame, in regia lui Daniel Grigore-Simion si cu actrita Andreea Bibiri. Fo a scris peste 70 de piese de teatru, lucrarile sale sunt traduse in peste 30 de limbi si este castigator al premiului Nobel pentru Literatura.

In spectacolul care a avut loc marti pe una dintre scenele de la ArCub, Andreea Bibiri a fost, timp de aproape doua ore, cea mai singura dintre femei, acea femeie inconjurata de multi, dar de niciunul care sa o vada ca pe un om, nici chiar de catre cel care, probabil, chiar o iubeste. Bibiri a avut o performanta care a facut sala sa rada in hohote, mai ales datorita interactiunii dinamice cu publicul, dar si datorita mimicii si expresiilor sale dominate de priviri adanci in ochii celor din public.

Maria, personajul lui Bibiri, este genul de femeie de care se indragostesc toti barbatii, dar care nu stie nimic despre dragoste, decat faptul ca nu o traieste. Maria locuieste in casa alaturi de sotul sau care o bate si care o trateaza ca pe un simplu obiect sexual, alaturi de socrul sau libidinos si de copilul ei pe care, mai tot timpul, il lasa sa doarma.

One woman show-ul prezinta, printr-o lupa acoperita de o pelicula de umor negru, situatia tragica prin care trec foarte multe femei, a caror viata le este luata din posesie si dictata de barbatii cu care locuiesc.

Schimbarea vine odata cu decizia accept,ata de sot ca Maria sa ia cursuri de engleza, moment in care, in casa patrunde cineva din exterior, un tanar strain cu care va avea o idila, o aventura. Andreea Bibiri a reusit sa creeze un personaj plin de vitalitate, insa fara a ii sterge vreo clipa vulnerabilitatea sau ipostaza dureroasa in care se afla, plimband publicul intr-un carusel de emotii, de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro