Femei care au schimbat lumea. Top 10 pioniere intrate in cartile de istorie

Femei care au schimbat lumea. Top 10 pioniere intrate in cartile de istorie

Prima femeie doctor Prima femeie care a absolvit cu acte scoala medicala, in 1849, Elizabeth Blackwell, a fost primul medic de sex feminin din Statele Unite ale Americii si prima din Registrul Medical Britanic, dar si un pionier in educarea femeilor in medicina. Prima femeie care a condus un teatru Actrita britanica de succes Laura Keene s-a stabilit in New York City in 1855 si a devenit prima femeie care a condus propriul teatru si propria companie de teatru.

acum 48 luni (23 Apr 2017)

Iata doar cateva dintre femeile care au revolutionat lumea, prin ruperea granitelor in diferite domenii care, pana atunci, erau rezervate barbatilor.

Prima femeie in spatiu

In 1963, fosta lucratoare in domeniul confectiilor, Valentina Tereshkova, devenea prima femeie care calatorea in spatiu.

Prima femeie care a obtinut o diploma

Filozof venetian de sorgine nobila, Elena Lucrezia Cornaro Piscopia a fost prima femeie care a obtinut o diploma.

Prima femeie doctor

Prima femeie care a absolvit cu acte scoala medicala, in 1849, Elizabeth Blackwell, a fost primul medic de sex feminin din Statele Unite ale Americii si prima din Registrul Medical Britanic, dar si un pionier in educarea femeilor in medicina.

Prima femeie care a condus un teatru

Actrita britanica de succes Laura Keene s-a stabilit in New York City in 1855 si a devenit prima femeie care a condus propriul teatru si propria companie de teatru.

Prima femeie care a candidat pentru presedintia Statelor Unite

Desi se cunosc putine despre ea, Victoria Woodhull a fost prima femeie care a candidat pentru functia de presedintel al SUA, in 1872. A facut avere impreuna cu sora ei la Bursa de Valori New Yoark si a fost una dintre primele femei care au deschis pe Wall Street o firma de brokeraj.

Prima femeie care a pledat la Curtea Suprema

Belva Lockwood a fost unul dintre primii avocati-femeie din SUA si prima careia i s-a admis sa se prezinte la Curtea Suprema, in 1873, lucrand la un caz de divort.

Prima femeie care a publicat o carte de bucate

Inainte ca Fannie Farmer sa isi publice cartea de bucate, in 1896, retetele erau transmise de la o generatie la alta, prin viu grai, si erau puse in practica dupa ochi.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro