FCSB pune presiune pe LPF: "La egalitate de puncte cu Viitorul noi suntem campioni". Pe ce se bazeaza Becali

FCSB pune presiune pe LPF:

Replica lui Mihai Stoica Directorul sportiv al FCSB, Mihai Stoica, a scris, sambata, pe pagina de Facebook, dupa ce LPF a anuntat ca departajarea, in caz de egalitate, pentru stabilirea campioanei se va face tinand cont de intalnirile directe din play-off, ca liga a inventat doua campionate si a precizat ca daca formatia sa se va impune in meciul de astazi va castiga titlul cu numarul 27 dupa ce se va adresa la TAS.

acum 70 luni (13 May 2017)

"La egalitate de puncte, Steaua este campioana. La egalitate se ia rotunjirea, iar apoi te trimite la ROAF. La egalitate de puncte la final, se ia rotunjirea, iar la ROAF spune ca daca mai multe echipe sunt la egalitate se iau toate meciurile directe programate in campionat. La egalitate de puncte intre toate cele trei, castiga Dinamo. Campionatul inseamna patru meciuri, nu doua, asa scrie la ROAF. O sa ajungem la TAS, desi nu ar trebui, ca la mine e lucru clar, e si logic sa se ia patru meciuri, nu e alt campionat. Eu l-am intrebat pe MM si mi-a spus ca a citit el, l-am intrebat pe Vali, a zis ca nu stie suta la suta. Daca nu ma sesizam eu, lua Viitorul campionatul si noi dormeam ca prostii", a declarat Becali, la Digi Sport.

Raspunsul Ligii Profesioniste de Fotbal

LPF a dat publlicitatii, sambata, un comunicat in care arata ca "termenul campionat are in vedere disputarea unui singur meci tur si a unui singur meci retur intre doua echipe si, in nici un caz, disputarea mai multor meciuri tur-retur, "Toate meciurile din campionat se refera in mod clar la o singura faza competitionala, respectiv cea a sezonului regular sau cea a play-off-ului/play-out-ului, dupa caz. Play-off-ul poate fi considerat un alt campionat, sustine LPF, care a adaugat ca departajarea, in caz de egalitate, pentru stabilirea campioanei se va face tinand cont de intalnirile directe din play-off.

"Referitor la discutiile aparute in spatiul public in legatura cu criteriul de departajare privind jocurile directe dintre echipele aflate la egalitate de puncte la finalul play-off-ului, facem urmatoarele precizari:

Art. (3), are in vedere disputarea unui singur meci tur si a unui singur meci retur intre doua echipe si, in nici un caz, disputarea mai multor meciuri tur-retur, in faze diferite ale competitiei. (3), se refera in mod clar la o singura faza competitionala, respectiv cea a sezonului regular sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro