FC Avantul Prabusirea

Cel mai amuzant lucru pe care l-am citit luna asta este ca vreun milion de romani in plus, daca pot avea incredere in institutiile romanesti de sondare a opiniei publice, declara acum ca l-au votat pe Klaus Johannis, fata de cifra celor care l-au votat in realitate. De asta, presa care tinea din greu cu Udrea si Basescu munceste sa distribuie la toate orele scrisorele populiste de la votanti autoproclamati de genul " Ma gandesc, domnule presedinte, la milioanele de parinti ai Romaniei, …, care au fugit unde au vazut cu ochii, printre straini, pentru un colt de paine, pentru o bucata de casa, pentru o picatura de vis al pruncilor lor. Ca atare, cititi si ascultati mai putin pe toata ceata asta de tembeli, parte interesati, parte dusi cu pluta, care au incercat sa va vanda iluzii de erau sa ne faca sa pierdem alegerile si care acum vor sa dovedeasca doar ca au avut ei dreptate cand s-au orientat gresit, si isi prelungesc eroarea printr-o noua greseala, de data asta de neiertat (ca in rest oricine are dreptul sa voteze pe cine vrea).

acum 65 luni (7 Jan 2015)

Cel mai amuzant lucru pe care l-am citit luna asta este ca vreun milion de romani in plus, daca pot avea incredere in institutiile romanesti de sondare a opiniei publice, declara acum ca l-au votat pe Klaus Johannis, fata de cifra celor care l-au votat in realitate. Cam ca Ion Cristoiu, care in emisiunea de la exit poll la turul 1, cand si el si noi am avut impresia ca Johannis va pierde, s-a reorientat subit si sub ochii nostri, pertenerii lui de platou, spre tabara cealalta. Ca optiunea a treia, sa crezi ca pierzi si sa nu isi schimbi pozitia, sa te pregatesti sa pierzi cu demnitate, e mai rara la noi. Vezi insa ca lumea e plina de ironie, chiar pentru cine nu crede in Dzeu, si oportunismul dintre cele doua tururi a fost aspru pedepsit.

Ce sa faca acum toti dezorientatii astia, care ar fi fost ei cu noi, daca ar fi stiut numai, si care se trezesc ca nu au numerele de telefon ale astora noi, fara acces, fara un capat de ata din care sa isi teasa panza de paianjen a retelei lor de influenta? Numarul deziluzionatilor dintre Craciun si Boboteaza a crescut peste cota de pericol- numai zapada, cand s-o topi, se va revarsa la fel de periculos ca valurile dezamagirii cu noul regim. Muncesc de ani de zile sa construiesc o societate in care cetateanul sa monitorizeze guvernarea: e cazul sa ma retrag in tarile calde, ca dupa ultimele indicatii scopul a fost deja atins si nimeni nu a mai simtit gustul sarmalelor de cat de socat de fost de prabusirea iluziilor sale privind pe noul presedinte. Poate si pentru ca am fost toti ocupati cu cadourile, golirea supermarketurilor, impodobirea pomului de Craciun, sau pur si simplu- cazul meu- cu vacanta? Dar poate totusi ca a facut mai bine- ca nu e sigur ca alta tara nu ar avea si alti locuitori, si atunci nu e clar la ce ne-ar servi. Cine ar vrea sa traiasca intr-o Romanie fara Mugur Ciuvica si Ion Cristoiu, plus atitia scriitori pe Facebook de la dreapta si stanga care sa preveasteasca toti iminentul sfarsit al dusmanilor lo... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro