FBI: Rusia incearca sa influenteze alegerile din SUA prin atacuri informatice. Ultima tinta: Partidul Democrat

Directorul de campanie al lui Hillary Clinton, Robby Mook, a declarat duminică la CNN că e-mailurile au fost publicate de către presupuşi hackeri ruşi, in scopul de a semăna discordie la Convenţia Democrată şi de a-l ajuta pe nominalizatul republican Donald Trump, rivalul candidatei democrate la alegerile prezidenţiale americane din 8 noiembrie.

acum 47 luni (25 Jul 2016)

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA desfăşoară o anchetă in legătură cu natura şi scopul unui atac informatic asupra Comitetului Naţional Democrat (DNC), relatează Reuters citată de Agerpres.

''Luăm foarte in serios un atac de acest fel şi FBI-ul işi va continua investigaţiile şi ii va trage la răspundere pe cei care reprezintă o ameninţare pentru spaţiul cibernetic'', a precizat FBI intr-un comunicat.

La sfarşitul săptămanii trecute, WikiLeaks a publicat e-mailuri trimise intre angajaţi ai DNC ce păreau să expună un favoritism pentru presupusa candidată democrată Hillary Clinton in faţa principalului său rival din alegerile primare, senatorul Bernie Sanders.

Corespondenţa a dus la demisia preşedintei DNC, Debbie Wasserman Schultz, duminică, demisie ce intră in vigoare la incheierea Convenţiei partidului la Philadelphia.

Separat, Comisia pentru servicii secrete din Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a fost pusă la curent in legătură cu atacul cibernetic şi va cere informaţii despre o orice posibilă legătură cu Rusia sau cu un alt stat, a afirmat un membru al Camerei, democratul Adam Schiff.

Directorul de campanie al lui Hillary Clinton, Robby Mook, a declarat duminică la CNN că e-mailurile au fost publicate de către presupuşi hackeri ruşi, in scopul de a semăna discordie la Convenţia Democrată şi de a-l ajuta pe nominalizatul republican Donald Trump, rivalul candidatei democrate la alegerile prezidenţiale americane din 8 noiembrie. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro