FBI cauta o "cartita" mai importanta decat Edward Snowden. Cum spioneaza CIA prin intermediul televizoarelor si telefoanelor mobile

FBI cauta o

WikiLeaks a anuntat ca va publica numai o parte a acestor date, al caror volum este comparat de publicatia The New York Times cu acela al faimoaselor cablograme ale Departamentului de Stat sau cu dezvaluirile lui Edward Snowden despre operatiunile de spionaj cibernetic realizat la scara globala de Agentia de Securitate Nationala (NSA) a SUA si ar putea avea astfel un efect potential devastator pentru CIA. La randul sau, un purtator de cuvant al Ministerului german de Externe a spus ca Berlinul se afla in contact cu Washingtonul in chestiunea documentelor dezvaluite de WikiLeaks, acest site sustinand, printre altele, ca CIA a folosit consulatul american de la Frankfurt ca baza de operatiuni acoperite pentru "hackerii" sai in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

acum 71 luni (8 Mar 2017)

O scurgere importanta de informatii risca sa destabilizeze administratia americana si actori din industria tehnologica, relateaza Washington Post.

WikiLeaks a anuntat ca va publica zeci de mii de documente sensibile pentru CIA, in cadrul operatiunii "Vault 7".

WikiLeaks a anuntat ca va publica numai o parte a acestor date, al caror volum este comparat de publicatia The New York Times cu acela al faimoaselor cablograme ale Departamentului de Stat sau cu dezvaluirile lui Edward Snowden despre operatiunile de spionaj cibernetic realizat la scara globala de Agentia de Securitate Nationala (NSA) a SUA si ar putea avea astfel un efect potential devastator pentru CIA.

Si un reprezentant al puternicei agentii de informatii din Statele Unite a apreciat pentru BuzzFeed ca aceasta scurgere este "mai grava" decat cea operata de Edward Snowden.

Unele dintre informatiile prezentate acum de WikiLeaks par desprinse la prima vedere din filmele cu James Bond, ele aratand cum, cu ajutorul unor programe informatice, telefoane mobile si televizoare pot fi transformate in microfoane prin comenzi de la distanta, transmite "El Mundo", potrivit Agerpres.

Totusi, in manualul de utilizare pentru acest tip de televizor, compania Samsung avertizeaza ca dispozitivul poate capta ordine externe care apoi pot ajunge in mod neautorizat in posesia unor terti.

Potrivit WikiLeaks, programul de asistenta vocala "Siri", instalat pe ultima generatie de iPhone-uri ale companiei Apple, precum si aplicatia "Alexa" a societatii Amazon pot fi de asemenea infectate cu virusi care transforma telefoanele in dispozitive de inregistrare ambientala.

Mai mult decat atat, site-ul coordonat de Julian Assange afirma ca CIA a dezvoltat programe informatice cu ajutorul carora poate patrunde practic oriunde, inclusiv in sistemele de operare Windows, Mac OS X sau ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro