FBI: Asasinul jurnalistilor James Foley si Steven Sotloff a fost identificat

FBI: Asasinul jurnalistilor James Foley si Steven Sotloff a fost identificat

Gruparea terorista sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Levant / Stat Islamic in Irak si Siria - SI/SIIL/SIIS) a revendicat decapitarea jurnalistilor americani, James Foley si Steven Sotloff, si a angajatului umanitar britanic, David Haines.

acum 85 luni (26 Sep 2014)

Informatiile vehiculate, pana in acest moment, indicau faptul ca asasinul, care i-a decapitat pe jurnalistii americani James Foley si Steven Sotloff si pe angajatul umanitar britanic David Haines, era cunoscut sub pseudonimul "John jihadistul", existand speculatii ca ar fi un islamist britanic, informeaza Mediafax.

"Calaul a fost identificat", a declarat directorul FBI, James Comey, citat de CNN, precizand ca numele calaului, membru al grupului terorist Stat Islamic, probabil nu va fi dezvaluit.

Cu toate acestea, potrivit unor surse din cadrul seriviciilor secrete citate de CNN, calaul este cetatean britanic, a locuit la Londra si a avut legaturi cu grupuri islamiste din Marea Britanie.

Gruparea terorista sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Levant / Stat Islamic in Irak si Siria - SI/SIIL/SIIS) a revendicat decapitarea jurnalistilor americani, James Foley si Steven Sotloff, si a angajatului umanitar britanic, David Haines. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro