Fata violata de cei sapte barbati din Vaslui a picat Bacalaureatul, insa nu se da batuta: vrea sa fie asistenta medicala si se inscrie la o scoala postliceala

Fata violata de cei sapte barbati din Vaslui a picat Bacalaureatul, insa nu se da batuta: vrea sa fie asistenta medicala si se inscrie la o scoala postliceala

Cad primele capete in urma anchetei care-i vizeaza pe magistrati Institutiile statului, medicul si preotul trebuie sa condamne violul Magistratii care i-au pus in libertate pe violatorii din Vaslui, cercetati disciplinar Eleva din Vaslui, sechestrata si violata de sapte indivizi la intoarcerea de la scoala Dezvaluiri cutremuratoare in cazul elevei din Vaslui, violata de sapte tineri: abuzata pana la lesin, stropita cu alcool si iarasi batjocorita Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecati in libertate dupa ce au violat o eleva pana la lesin: "O sa dau eu cu masina peste voi" Scrisoare deschisa adresata de ONG-uri presedintelui Iohannis si ministrului Justitiei, in cazul eliberarii celor 7 tineri care au violat o eleva din Vaslui CSM si Parchetul General, solicitate sa verifice legalitatea eliberarii celor sapte violatori din Vaslui.

acum 63 luni (1 Sep 2015)

Adolescenta nu avea asteptari mari de la examen, pentru ca nu se simtea pregatita sa il sustina.

Psihologii au ajutat-o sa se mobilizeze pentru a-si continua drumul in viata, chiar si in cazul unui esec, explicandu-i ca ar putea opta pentru o scoala postliceala, in cazul in care nu va reusi sa promoveze bacalaureatul, urmand sa se pregateasca mai bine pana la sesiunea de anul viitor.

"Din cauza traumei suferite, initial eleva nu ar fi dorit sa sustina examenul de bacalaureat, temandu-se de esec, dar psihologii din cadrul CJRAE au convins-o sa sustinp examenul", a precizat Gabriela Placinta, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui.

Trauma s-a rasfrant asupra rezultatelor scolare

Drama prin care a trecut eleva din Vaslui in noiembrie anul trecut, cand a fost abuzata pana la lesin cei cei sapte indivizi din Valeni, urmata de campania de umilire si denigrare dusa impotriva ei de rudele si prietenii violatorilor i-au schimbat intreg parcursul scolar in ultimul an de liceu. Chiar si in ultimul an de liceu, in ciuda agresiunii fizice si psihice la care a fost supusa de violatori si de comunitate, nu a lipsit de la ore, avand tot anul doar trei absente.

La sfarsitul clasei a XII-a, nu a reusit sa obtina medii de promovare la romana si matematica, astfel ca nu a putut sustine prima sesiune de Bacalaureat. Sprijinita de familie, eleva s-a pregatit pe parcursul verii, a participat la lectiile de pregatire oferite gratuit de profesorii de la liceu si a reuait sa promoveze la cele doua discipline.

La un pas sa fie calcata cu masina de prietenii violatorilor

Victima a fost victima umilintelor si amenintarilor chiar si in timp ce participa la meditatiile. La inceputul lunii august, tanara a fost la un pas de a fi lovita cu masina de unul dintre sustinatorii celor sapte tineri din Valeni, in timp ce se dep... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro