Farmacia in care barbatii platesc cu 7% mai mult decat femeile: sexismul "inversat" a starnit controverse

Farmacia in care barbatii platesc cu 7% mai mult decat femeile: sexismul

O farmacie din New York a starnit un val de reactii dupa anuntarea unei noi politici a magazinului, care prevede ca "toti clientii de sex masculin sunt supusi unei impozitari cu 7%".

acum 39 luni (16 Oct 2016)

O farmacie din New York a starnit un val de reactii dupa anuntarea unei noi politici a magazinului, care prevede ca "toti clientii de sex masculin sunt supusi unei impozitari cu 7%". Anuntul a fost postat pe fereastra farmaciei din cartierul Soho din Manhattan, alaturi de precizarea ca "toti consumatorii de sex feminin sunt scutiti de taxe comerciale".

Masura a declansat o serie de reactii pe retelele sociale, fotografia care ilustra anuntul strangand sute de mii de reactii.

Un angajat al farmaciei Thompson Chimista a povestit pentru BBC ca noua politica vine sa atraga atentia asupra cazurilor de discriminare in functie de sex.

Discriminarea de gen, taxata

Un studiu recent a constatat ca, in medie, "produsele pentru femei costa mai mult decat alte produse similare, pentru barbati cu 7%". Diferenta de pret la produsele pentru femei si barbati a fost chiar mai mare in cazul hainelor pentru adulti si a produselor de ingrijire personala.

"Trebuia sa faca tampoanele mai ieftine ca asa erau femeile fericite, fara sa incerce sa arate ca ele pedepsesc barbatii", a reactionat LurkingGoose, un alt utilizator.

Solutia la controversa

In urma reactiilor aparute, reprezentantii farmaciei au anuntat ca, de fapt, barbatii nu vor plati un adaos comercial de 7%, ci femeile vor beneficia de discount, reusind astfel sa mai calmeze spiritele. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro