Fara tarife de roaming. Cat vei plati pentru consumul de date

Fara tarife de roaming. Cat vei plati pentru consumul de date

Tarifarea datelor se va realiza dupa cum urmeaza: a) pana la atingerea limitei se aplica tariful national, astfel: - pana la epuizarea traficului national inclus: se scad din acesta - dupa epuizarea traficului national inclus: se aplica tarifele din Romania b) dupa depasirea limitei se aplica suprataxa, astfel: - pana la epuizarea traficului national inclus: se scad din acesta + suprataxa - dupa epuizarea traficului national inclus: se aplica tarifele din Romania + suprataxa (suma rezultata nu poate depasi 0,20 euro/MB) Atentie!

acum 78 luni (15 Jun 2017)

De astazi, datele (internetul mobil - MB/GB) consumate in roaming in statele membre UE, dar si in Norvegia, Islanda si Liechtenstein (SEE) se scad din resursele nationale incluse in abonamente sau extraoptiuni, potrivit mecanismului "Roam like at home", iar dupa epuizarea acestora consumul va fi tarifat la fel ca in Romania, informeaza Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Totusi, furnizorii au posibilitatea de a defini limite minime ale unei utilizari rezonabile a serviciilor de date, care pot fi mai mari sau mai mici decat traficul national inclus in abonament/(extra)optiune, depinzand de pretul acestuia. Limita ramane neschimbata indiferent de consumul de date realizat la nivel national inainte de intrarea in roaming. Limite minime de utilizare rezonabila

In cazul planurilor tarifare (cartele preplatite, abonamente, (extra)optiuni) cu resurse de date (cvasi)nelimitate, atat cele care includ trafic de date nelimitat, cat si cele pentru care tariful per GB este sub 7,7 Euro (fara TVA), utilizatorii pot consuma urmatoarea cantitate de date in roaming: de doua ori pretul cu amanuntul pentru servicii mobile intr-o perioada de facturare (fara TVA), impartit la 7,7 Euro/GB.

In cazul cartelelor preplatite fara resurse de date incluse (cu plata pe unitatea de consum, per MB/GB), utilizatorii pot consuma urmatoarea cantitate de date in roaming (pe masura ce utilizatorul plateste din creditul disponibil, limita de utilizare rezonabila a datelor se diminueaza): creditul ramas disponibil pe cartela la intrarea in roaming in UE/SEE, impartit la 7,7 Euro. Cum se tarifeaza consumul de date mobile

Dupa depasirea acestei limite furnizorii pot sa aplice o suprataxa in valoare de maxim 7,7 Euro/GB (0,0077 Euro/MB), fara TVA, pentru perioada 15 iunie - 31 decembrie 2017.

Tarifarea datelor se va realiza dupa cum urmeaza:... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro