Fara precedent: Primaria Sibiu nu a putut cheltui nici jumatate din cat a incasat. Situatie similara la Brasov

Fara precedent: Primaria Sibiu nu a putut cheltui nici jumatate din cat a incasat. Situatie similara la Brasov

Raportul de executie bugetara al Primariei Sibiu indica faptul ca, anul trecut, in conturile institutiei au intrat aproximativ 417 milioane de lei. Ca termen de comparatie pentru dimensiunea la care a ajuns excedentul bugetar al Sibiului, merita amintit faptul ca pentru construirea unui nou spital judetean la marginea orasului, de la bugetul de stat a fost solicitata suma de 135 de milioane de lei. Valoric, sumele cheltuite la sectiunea de dezvoltare in primele 11 luni ale lui 2016 au fost de 54,3 milioane de lei, in scadere de la cele 63,8 milioane de lei investite in primele 11 luni din 2015. Primaria Alba Iulia a avut venituri de 164 de milioane de lei, iar cheltuielile au fost de 107 milioane de lei. Primaria de aici a avut venituri de 647,5 milioane de lei, din care au fost cheltuite 285 de milioane de lei.

acum 37 luni (14 Feb 2017)

Raportul de executie bugetara al Primariei Sibiu indica faptul ca, anul trecut, in conturile institutiei au intrat aproximativ 417 milioane de lei. De cheltuit, insa, primaria nu a ajuns nici la jumatatea veniturilor, fapt ce a generat un excedent bugetar (economii) de 230 de milioane de lei. Acest excedent a crescut cu aproape 50% fata de cel inregistrat la finalul lui 2015 (aproximativ 157 de milioane de lei).

Ca termen de comparatie pentru dimensiunea la care a ajuns excedentul bugetar al Sibiului, merita amintit faptul ca pentru construirea unui nou spital judetean la marginea orasului, de la bugetul de stat a fost solicitata suma de 135 de milioane de lei.

Cea mai mare cheltuiala: subventiile

Cea mai mare cheltuiala realizata de Primaria Sibiu in cursul anului 2016 a fost aceea de a subventiona societatea de transport public. 21 de milioane de lei au fost virate in conturile societatii de Tursib, pentru a acoperi gratuitatile oferite diferitelor categorii sociale (pensionari, elevi, studenti etc). A doua cea mai mare cheltuiala realizata de Primaria Sibiu a fost cea de achitarea de rate si dobanzi - 18,4 milioane de lei. In fine, pe locul trei in topul celor mai mari cheltuieli realizate de Primaria Sibiu anul trecut se numara constructiile de strazi - 18,3 milioane de lei.

Aceste exemplele sunt preluate din Raportul de executie bugetara la data de 30 decembrie 2016 al municipiului Sibiu, raport in care veniturile si cheltuielile sunt defalcate pe "clasificatii functionale". Spre exemplu, in cazul strazilor, in afara celor 18,3 milioane de lei evidentiate pe linia denumita "constructii strazi" au mai fost cheltuite (pe alte clasificatii functionale) 5,3 milioane de lei pentru reparatii capitale si alte 5,1 milioane de lei pentru reparatii curente ale strazilor din oras. Intr-un raport al Directiei Economice din cadrul primariei, redactat in decembrie anul trecut,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro