Fara comisioane la retragerea de bani de pe card

Fara comisioane la retragerea de bani de pe card

"Prin proiectul legislativ se doreste transpunerea in legislatia nationala a prevederilor Directivei 2014/92/UE, respectiv crearea cadrului legal national cu privire la drepturile si obligatiile consumatorilor si ale prestatorilor de servicii de plata atunci cand se presteaza servicii de plata aferente unui cont de plati, respectiv aspecte referitoare la transparenta si comparabilitatea comisioanelor percepute consumatorilor pentru conturile de plati detinute de acestia, la schimbarea conturilor de plati, la facilitarea deschiderii transfrontaliere de conturi de plati, precum si la deschiderea si utilizarea conturilor de plati cu servicii de baza", se arata in nota de fundamentare a actului normativ.

acum 62 luni (22 May 2016)

Bancile vor fi obligate sa elimine comisioanele pe care le practica la un cont de plati de baza pentru deschiderea, administrarea sau inchiderea contului, dar si pentru depunerea sau retragerea de bani din cont ori pentru plata cu cardul pe teritoriul Uniunii Europene, inclusiv online.

Serviciile mentionate vor fi oferite in mod gratuit titularului de cont indiferent de numarul de operatiuni effectuate, mai prevede proiectul mentionat, in care se prcizeaza ca in cazul retragerilor de numerar, scutirea de comisioane este valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, atat la ghiseul bancii, cat si la bancomate, in timpul sau in afara programului de lucru al institutiei de credit.

Totodata, banca poate percepe comisioane, insa acestea trebuie sa fie rezonabile, adica sa tina cont de nivelurile veniturilor nationale si de comisioanele medii percepute de institutiile de credit pentru serviciile furnizate privind conturile de plati.

"Prin proiectul legislativ se doreste transpunerea in legislatia nationala a prevederilor Directivei 2014/92/UE, respectiv crearea cadrului legal national cu privire la drepturile si obligatiile consumatorilor si ale prestatorilor de servicii de plata atunci cand se presteaza servicii de plata aferente unui cont de plati, respectiv aspecte referitoare la transparenta si comparabilitatea comisioanelor percepute consumatorilor pentru conturile de plati detinute de acestia, la schimbarea conturilor de plati, la facilitarea deschiderii transfrontaliere de conturi de plati, precum si la deschiderea si utilizarea conturilor de plati cu servicii de baza", se arata in nota de fundamentare a actului normativ. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro