Fara chef de munca, dar cu pretentii financiare, romanii isi beau si ultimul leut la birtul din sat

Fara chef de munca, dar cu pretentii financiare, romanii isi beau si ultimul leut la birtul din sat

Artic Gaesti si Yazaki Ploiesti au avut disponibile sute de locuri de munca, fara conditii restrictive legate de calificare sau varsta si nu au reusit sa ocupe toate locurile scoase la concurs.

acum 92 luni (1 Jul 2016)

In Dambovita, potrivit AJOFM, in primele cinci luni ale anului au fost disponibile 2.659 de joburi, din care s-au ocupat doar 1.378. Cele mai multe solicitari de angajare au venit dinspre persoanele trecute de 45 de ani. "S-a cam pierdut acel cult al muncii de dinainte de 1990, fara a fi nostalgici dupa acele vremuri. Si patronii de resorturi simt pe pielea lor ca forta de munca este din ce in ce mai scazuta.

De exemplu, in Potlogi, o femeie-patron cauta cu disperare un bucatar si mai multi ingrijitori pentru un complex turistic impresionant, care pune la dispozitie cazare, masa si salarii care pot ajunge si la 2.000 de lei. "Oamenii prefera sa stea la birt si sa bea in loc sa vina sa munceasca, pentru ca primesc ajutor social de la stat sau somaj nelimitat. Statul nu face nimic pentru ca oamenii acestia sa se integreze pe piata locurilor de munca. Sunt firme care vor sa investeasca la noi in Potlogi iar cand li se spune ca nu au forta de munca pleaca in secunda a doua. Avem nevoie de bucatar, de ingrijitori, cameriste, coordonator evenimente, ospatar", spune doamna Georgeta. Artic Gaesti si Yazaki Ploiesti au avut disponibile sute de locuri de munca, fara conditii restrictive legate de calificare sau varsta si nu au reusit sa ocupe toate locurile scoase la concurs. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro