Fara cale de intoarcere: separatistii din estul Ucrainei "au nationalizat" intreprinderile si au redirectionat productia catre Rusia

Fara cale de intoarcere: separatistii din estul Ucrainei

Aceasta masura de "nationalizare", anuntata de Aleksandr Zaharcenko, asa-zisul presedinte al asa-zisei Republici Populare Donetk (DNR), si Igor Plotnitki, asa-zisul presedinte al asa-zisei Republici Populare Lugansk (LNR), a fost luata ca raspuns la blocada pe caile ferate impusa de activisti de dreapta ucraineni, scrie agentia de presa Unian. Porosenko: "Nationalizarile" din Donbas - inca o dovada a ocupatiei ruse Numirea de catre autoritatile autoproclamate din Donetk si Lugansk a unor "administratori externi" la intreprinderile ucrainene din Donbas este o dovada in plus a faptului ocupatiei partii de est a Ucrainei de catre Rusia, a declarat presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, miercuri, in timpul unei intalniri cu ministrul britanic de externe, Boris Johnson si ministrul polonez de externe Witold Waszczykowski.

acum 49 luni (2 Mar 2017)

Aceasta masura de "nationalizare", anuntata de Aleksandr Zaharcenko, asa-zisul presedinte al asa-zisei Republici Populare Donetk (DNR), si Igor Plotnitki, asa-zisul presedinte al asa-zisei Republici Populare Lugansk (LNR), a fost luata ca raspuns la blocada pe caile ferate impusa de activisti de dreapta ucraineni, scrie agentia de presa Unian.

"Trebuie sa anuntam ca, in cazul in care blocada nu este sistata pana la 00.00 (1 martie 2017), vom introduce la toate intreprinderile aflate sub jurisdictie ucraineana si care functioneaza in DNR si LNR", au precizat cei doi lideri separatisti intr-un comunicat comun.

"Intr-o anumita masura, putem intelege actiunile (...) acestor regiuni, care, inca o data, sunt respinse de statul lor.

Pe langa "nationalizarea" intreprinderilor, conducerea separatista din Lugansk a luat decizia de a adopta rubla ca moneda oficiala.

Incepand de pe 1 martie, banca centrala a autoproclamatei republici Lugansk va afisa zilnic cotatiile rublei fata de dolarul american, euro si grivna.

Aceasta decizie survine la o saptamana dupa ce presedintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care Rusia recunoaste pasapoartele emise de cele doua regiuni separatiste proruse din estul Ucrainei.

Aleksandr Zaharcenko a denuntat din nou blocada impusa de nationalisti ucraineni, apreciind totodata ca Ucraina va disparea in 60 de zile.

Porosenko: "Nationalizarile" din Donbas - inca o dovada a ocupatiei ruse Numirea de catre autoritatile autoproclamate din Donetk si Lugansk a unor "administratori externi" la intreprinderile ucrainene din Donbas este o dovada in plus a faptului ocupatiei partii de est a Ucrainei de catre Rusia, a declarat presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, miercuri, in timpul unei intalniri cu ministrul britanic de externe, Boris Johnson si ministrul polonez de externe Witold Was... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro