"Fantomas", creierul bandei criminale "Business Club"

Evgheni Mihailovici Bogacev, probabil cel mai important criminal informatic de pe planeta, este cautat de justitia americana, care pentru arestarea lui ofera o recompensa de 3 milioane dolari. Suspectat ca a incheiat acorduri cu guvernul rus, potrivit expertilor in securitate informatica, Bogacev a modificat progresiv codul sursei sale de botnets pentru ca din toamna lui 2013 - cand a inceput conflictul cu Ucraina - sa-l transforme in sistem de spionaj descentralizat care viza calculatoarele din Ucraina, Georgia, dar si din Turcia, in special cele ale conducerii Ministerului turc de Externe si Turkish KOM, o unitate speciala de politie.

acum 87 luni (31 Aug 2015)

Evgheni Mihailovici Bogacev, probabil cel mai important criminal informatic de pe planeta, este cautat de justitia americana, care pentru arestarea lui ofera o recompensa de 3 milioane dolari.

Bogacev, alias "Fantomas", inculpat in acest an in Pennsylvania pentru crima organizata, piratare informatica, frauda electronica, financiara si bancara si spalare de bani, a devenit, la doar 31 ani, cel mai cautat criminal cibernetic din lume, cu o recompensa de 3 milioane dolari pentru orice informatie care ar permite capturarea sa. El este creierul unui imperiu mondial al crimei cibernetice organizate si grupul pe care il conduce, autobotezat "Business Club", are un comitet director compus din sase lideri, in principal originari din regiunea Krasnodar, si din 50 de membri, in principal rusi, care si-au platit dreptul de intrare in "club" - tehnicieni care sustin sistemul zi si noapte, furnizori de programe si virusi-spion sau cei care sifoneaza banii furati din banci. Membrii acestei bande "lucrau de la ora 9 la ora 17, de luni pana vineri, atacand Asia si Australia diminetile, Europa in miezul zilei si golind conturi americane la lasarea serii. Toti banii sustrasi tranzitau apoi spre banci chineze din provincia Heilongjiang, la nord de Vladivostok, la frontiera cu Rusia, si "carausii" erau insarcinati cu repatrierea sau investirea banilor in regiune. Suspectat ca a incheiat acorduri cu guvernul rus, potrivit expertilor in securitate informatica, Bogacev a modificat progresiv codul sursei sale de botnets pentru ca din toamna lui 2013 - cand a inceput conflictul cu Ucraina - sa-l transforme in sistem de spionaj descentralizat care viza calculatoarele din Ucraina, Georgia, dar si din Turcia, in special cele ale conducerii Ministerului turc de Externe si Turkish KOM, o unitate speciala de politie. Potrivit lui Michael Sandee, expert in cabinetul Fox-IT, de securitate cibernetica, Bogacev cauta informatii despre conflictul de la frontiera turco-siriana, unde aveau loc ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro