Familia traditionala, asul din maneca PSD

Proiectul de revizuire prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

acum 59 luni (1 Mar 2017)

Dezbaterile generale privind initiativa cetataneasca de revizuire a Constitutiei au inceput, ieri, la Comisia juridica a Camerei Deputatilor. Proiectul de revizuire prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

Inainte de a lua, insa, o decizie, parlamentarii trebuie sa opereze o serie de modificari ale Regulamentului, pentru a decide care este Camera decizionala in cazul revizuirii Constitutiei, a sustinut Eugen Nicolicea (PSD) presedintele Comisiei juridice.

In cadrul dezbaterilor generale, liberalii au depus un amendament prin care sunt introduse dispozitii din Codul Civil referitoare la casatorie la articolul 48 de Constitutie. "Familia are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului, prin masuri economice si sociale, inclusiv prin garantarea dreptului la incheierea casatoriei. Casatoria este uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie, avand la baza egalitatea intre soti, dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor."

Pana la dezbaterile pe articole, Serban Nicolae (PSD), presedintele Comisiei juridice din Senat, liderul senatorilor PSD, a initiat, la finalul saptamanii trecute, un proiect de completare a Legii referendumului. Demersul nu se aplica oricarui tip de referendum, ci, in mod specific, doar referendumului de revizuire a Constitutiei. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro