Familia Smeureac si defaimarea

Cum ar veni, tocmai ma intorsesem de la Hipermarket, de unde cumparasem niste pastrama de berbec de la vanzare accelerata, ca sa mai menajez turma proprie. Ma uit eu pe foaie si citesc urmatoarea poezie: Defaimarea lui Adrian Nastase - parodie de Aurel Butuman Cand era tanar fecior Era fala muntilor Umbla ziua la vanat Pana cand l-au defaimat Pusca si cureaua lata Defaimat a fost odata C-a furat prin munti si vai Cu baronii sai - Ai putea sa-i scoti pe baroni, ca e grup social si amenda e mai mica - zic eu. Defaimarea Elenei Udrea - parodie de Aurel Butuman Ma dusei la o plimbare-jos Ma-ntalnii c-o doamna mare, sus O-ntrebai de-i defaimata, sus Imi spune c-a fost odata, jos Defaimata, toata/ Pan la briu Spala rufe de partid la rau Defaimata, toata/ Pan la briu Spala rufe de partid la rau - Stii ce nu pricep eu, bai Aurele ?

acum 97 luni (11 Feb 2016)

Cum ar veni, tocmai ma intorsesem de la Hipermarket, de unde cumparasem niste pastrama de berbec de la vanzare accelerata, ca sa mai menajez turma proprie. Ca vorba aia, ciobanul gospodar mananca iarna de la supermarket si vara din turma proprie. Nevasta-mea, Zizi, facea zapping cum se spune, dar nu pe televizor, ci pe masina de spalat, tot sarind de la un program de spalare la altul, de ne naucise complet. Daca facem abstractie de asta, in casa era liniste, se auzea numai televizorul la care rula serialul "Bahar: Viata furata", pe Kanal D. Nu stiu pentru Turcia, ca de la Razboiul de la 1877, pe care l-am retinut putin din poezia "Penes Curcanul", nu mai sunt la curent cu ce se intampla acolea, dar "Viata furata" mi se pare un titlu foarte bun pentru Romania. Pentru emisiunile de Televiziune eu am asa un mare respect, ca nu ma uit la ele decat cu televizorul inchis. Nu va mai spun ca printr-un concurs de imprejurari lui Dan Negru ii datorez viata.

Deci cum spuneam, Zizi se uita la "Bahar: Viata furata" si eu ma gandeam ce intelepciune a putut sa aiva poporul roman cand a spus ca "cum e turcul si pistolul", cand bate la usa un vecin, Aurel Butuman, cu care eram si un fel de ruda. Aurel era intr-o agitatie continua, de ziceai ca-i o eprubeta de acid sulfuric in care un corigent la chimie turnase o lingura de apa. Ca sa va faceti o idee, erea asa de agitat ca a inceput sa manance din untul de arahide, pe care eu il tin pe masa numai ca sa nu zica oaspetii ca nu-i servesc cu nimic. - intreaba el, vorbind greu, ca untul ii inclestase falcile deja, de la prima inghititura. - ii zic eu, ca sa-i returnez mingea la fileu cu stop, cum ar spune Cristian Tudor Popescu in cazul in care Simona Halep ar da un retur de rever cu rama de la racheta. Cica daca defaimezi un grup social, iei amenda pana la 100 000 de lei . Ca eu, de pe vremea comunismului, eram invatat ca grup social ii spune la ansamblul format din mai multe pisoare si vase principale de WC, deci cum ai putea ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro