Falsificatori internationali de carduri capturati la Galati. Indivizii duceau o viata de lux si erau in cercurile unor manelisti celebri din Romania

Falsificatori internationali de carduri capturati la Galati. Indivizii duceau o viata de lux si erau in cercurile unor manelisti celebri din Romania

Pe 15 ianuarie 2016, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati au dispus retinerea pentru o durata de 24 ore a inculpatilor Marius Badros, Ionita-Nelu Zaharia, Lucian Damaschin si Marian Rata. Potrivit documentului prin care s-a solicitat arestarea preventiva a membrilor gruparii, "in perioada septembrie 2015 - ianuarie 2016 inculpatii au constituit un grup infractional organizat avand ca scop obtinerea de importante beneficii materiale prin savarsirea de infractiuni informatice - activitati de skimming a datelor cartilor de credit prin compromiterea bancomatelor si clonarea acestor carduri, urmata de efectuarea de retrageri neautorizate de numerar".

acum 65 luni (19 Jan 2016)

Pe 15 ianuarie 2016, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati au dispus retinerea pentru o durata de 24 ore a inculpatilor Marius Badros, Ionita-Nelu Zaharia, Lucian Damaschin si Marian Rata.

Cei indivizi mentionati sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, detinere de instrumente in vederea falsificarii de valori si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Potrivit documentului prin care s-a solicitat arestarea preventiva a membrilor gruparii, "in perioada septembrie 2015 - ianuarie 2016 inculpatii au constituit un grup infractional organizat avand ca scop obtinerea de importante beneficii materiale prin savarsirea de infractiuni informatice - activitati de skimming a datelor cartilor de credit prin compromiterea bancomatelor si clonarea acestor carduri, urmata de efectuarea de retrageri neautorizate de numerar".

Mai exact, cei patru detineau si foloseau o serie de dispozitive prin intermediul carora putea copia datele de pe cardurile folosite de utilizatorii de ATM-uri, insa exista si posibilitatea sa "pacaleasca" aparatele sa le furnizeze mai multi bani decat existau in soldul contului. Pe conturile lor de pe site-urile de socializare sunt postate fotografii care-i infatiseaza in vacante exotice, dar si in prezenta unor vedete ale show-biz-ului romanesc, in special cantareti de manele precum Adrian Minune sau Florin Salam.

S-ar parea ca indivizii au anticipat intr-un fel faptul ca urmeaza sa fie capturati de oamenii legi, dat fiind ca doar cu doua zile inainte de retinere Marian Rata a postat pe contul lui de facebook o fotografie intitulata "Omerta", care infatiseaza trei barbati "bine facuti" si tatuati care fac deja celebrul gest de a-si acoperi unul ochii, altul gura, iar celalalt urechile.

Cu ocaz... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro