Falsele argumente PSD in apararea lui Liviu Dragnea. Jumatati de adevar si sofisme

Liviu Dragnea nu a fost condamnat pentru ca a indemnat romanii sa iasa la vot, ci pentru ca a contribuit la fraudarea referendumului, alaturi de 74 de presedinti si membri ai unor sectii de votare, care au falsificat documentele de la birourile electorale si au introdus in urna un numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori. Anchetatorii au aratat ca Dragnea si-a folosit influenta si autoritatea pentru a-i determina pe primarii si pe sefii de sectii de votare din judetele din sudul tarii sa incalce legea cu scopul de a obtine "foloase electorale", adica de a atinge, cu orice pret, chiar cu incalcarea legii, obiectivul de prezenta la vot de 60%.

acum 65 luni (16 May 2015)

Primul care a luat atitudine dupa anuntarea verdictului a fost premierul Victor Ponta, care a afirmat ca toate scrutinele de vot de orice tip din Romania trebuie sa aiba un alt specific daca si in viitor se va considera ca este comisa o fapta penala prin indemnarea oamenilor sa vina la vot.

"Decizia Curtii Supreme este una simbolica, de condamnare din punct de vedere juridic a unei actiuni politice - suspendarea presedintelui Basescu si referendumul - practic a celor 7,4 milioane de romani care au votat si a liderilor. Dragnea are ghinionul de a fi singur in dosar, dar decizia de suspendare a presedintelui Basescu, referendumul, a fost luata de toti liderii PSD si toti liderii PNL, de un numar important de parlamentari, si nu regret nicio secunda ca am facut campanie. Important este ca, de acum incolo, cu siguranta, daca se aplica regula din acest dosar, si anume ca indemnand oamenii sa vina la vot comiti o fapta penala, cu siguranta toate scrutinele de orice tip din Romania trebuie sa aiba un alt specific", a spus Ponta.

Liviu Dragnea nu a fost condamnat pentru ca a indemnat romanii sa iasa la vot, ci pentru ca a contribuit la fraudarea referendumului, alaturi de 74 de presedinti si membri ai unor sectii de votare, care au falsificat documentele de la birourile electorale si au introdus in urna un numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori. Ea i-a luat apararea lui Liviu Dragnea, colegului ei de partid, comentand pe pagina personala de Facebook decizia magistratilor, imediat dupa ce baronul de Teleorman a fost condamnat. Un cetatean care a indemnat populatia sa nu iasa la vot, desi legea interzice impiedicarea, prin orice mijloace, deci inclusiv declaratii, sa impiedici exercitarea cuiva a dreptului la vot si care avea interesul direct si personal sa isi pastreze functia de presedinte, a ordonat sa se faca dosar penal unui alt cetatean care a chemat populatia sa iasa la vot. Anchetat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro