Falsa alarma de cutremur de la aplicatia Biziday. Moise Guran anunta ca e posibil sa fi fost tinta unui hacker

UPDATE: Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) a anuntat intr-un comunicat de presa ca nu a generat nici o alerta de cutremur. Noi explicatii de la Moise Guran: "Ceea ce ati primit nu este o Alerta de Cutremur ci o Alerta Rosie, cu textul unei Alerte de Cutremur.

acum 89 luni (3 Mar 2017)

UPDATE: Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) a anuntat intr-un comunicat de presa ca nu a generat nici o alerta de cutremur. In comunicat se mai arata ca pragul maxim de alerta al sistemului de alarmare este de 8 grade. Noi explicatii de la Moise Guran:

"Ceea ce ati primit nu este o Alerta de Cutremur ci o Alerta Rosie, cu textul unei Alerte de Cutremur.

Pana acum stim asa:

Alerta nu a fost transmisa de operatorii Biziday. De altfel ea nici nu a plecat din interfata noastra de operare. Altfel spus, de pe serverul nostru, instructiunea pleaca pe un server al Google si de acolo la dumneavoastra. Cum de la noi nu a plecat nicio alerta, acum investigam sa vedem de unde a plecat si, mai ales, cum a intrat in Aplicatia Biziday.

Stirea initiala

"Ceea ce ati primit nu este o alerta de cutremur, ci o Alerta Rosie, cu textul unei Alerte de Cutremur. Ne cerem scuze si vom reveni de indata ce voi avea mai multe informatii", a anuntat Moise Guran pe Facebook.

Prima alerta a fost emisa in jurul orei 19:30, dupa care alerta a mai fost trimisa de cateva ori, in bucla, catre abonatii aplicatiei.

Problema aplicatiei Biziday a survenit cu o zi inainte de implinirea a 40 de ani de la cutremurul de magnitudine 7,2 produs pe 4 martie 1977 in Vrancea.

Imediat dupa aparitia problemei tehnice a aplicatiei Biziday, site-ul Institutului National pentru Fizica Pamantului a fost inaccesibil, din cauza numarului mare de accesari.

Mai multi utilizatori ai aplicatiei promovate de jurnalistul Moise Guran au comentat pe pagina sa de Facebook, aratand ca au luat in serios alerta.

Cel mai recent seism care s-a resimtit puternic la Bucuresti si in tara a avut loc pe 8 februarie, la ora 17:08, si a avut magnitudinea de 5 pe scara Richter. Cu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro