FAKE NEWS Cum dezinformeaza PSD pe Facebook, folosindu-se de un clip video filmat in China. Tinta e miscarea #Rezist

FAKE NEWS Cum dezinformeaza PSD pe Facebook, folosindu-se de un clip video filmat in China. Tinta e miscarea #Rezist

El se afla intr-o vizita de lucru in tara asiatica, acolo unde a vazut cum se promoveaza conturile oficiale de utilizator de pe reteaua WeChat cu ajutorul a 100 de smartphone-uri, dupa cum explica chiar el AICI.

acum 30 luni (29 Jan 2018)

Paginile de Facebook ale organizatiilor teritoriale ale Partidului Social Democrat au distribuit "in bloc" un clip video ajuns viral pe retelele sociale zilele trecute. El se afla intr-o vizita de lucru in tara asiatica, acolo unde a vazut cum se promoveaza conturile oficiale de utilizator de pe reteaua WeChat cu ajutorul a 100 de smartphone-uri, dupa cum explica chiar el AICI. Potentialul imaginilor a fost "mirosit" de publicatia sponsorizata de la Kremlin, Russia Today, care a cumparat drepturile de folosinta. Dupa cum explica antreprenorul roman Dragos Stanca pe Facebook, agentia video arondata Russia Today, Ruptly, redistribuie imaginile cu pricina avand grija sa explice succint ca e vorba de o fabrica de like-uri din Shenzen, provincia Guangdong.

Mai departe, mergand pe firul logic, echipa de social media a PSD preia clipul viralizat deja si redistribuit de Russia Today, cu explicatia ca smartphone-urile din poza ar fi folosite de miscarea #Rezist pentru a scoate oamenii in strada la protestele anti-PSD si anti-Liviu Dragnea.

Din pacate, romanii care nu inteleg foarte bine fenomenul social media vor alege sa creada imaginile distribuite pe Facebook de catre organizatiile judetene PSD, nestiind provenienta reala a acestora si faptul ca ele nu au absolut nici o legatura cu miscarea #Rezist sau cu Romania, in general. Mai jos avem cateva dintre capturile de ecran de pe Facebook, cu conturile PSD care au distribuit clipul video editat pe baza imaginilor filmate de Artem Zhdanov in China. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro