Faimosi si pe cale de disparitie: povestea gardienilor Corgi, cainii care sunt alaturi de Casa Regala Britanica de un secol

Faimosi si pe cale de disparitie: povestea gardienilor Corgi, cainii care sunt alaturi de Casa Regala Britanica de un secol

Mai multe exemplare din rasa Corgi sunt coborate din avion FOTO Pinterest/via goodhousekeeping.com Potrivit unui material din Vanity Fair, din iulie 2017, Regina are un caine Corgi numit Willow si doi caini Corgi-Dacshund, Vulcan si Candy. Regina Angliei, o mare iubitoare de caini FOTO: www.royal.uk Clubul canin Kennel atragea atentia, in urma cu vreo 4 ani, ca exemplarele de Corgi Pembroke Welsh sunt in pericol de disparitie si au fost puse pe o lista ca rasa vulnerabila, conform thekennelclub.org.uk.

acum 71 luni (17 Jan 2018)

Primul caine din rasa Corgi care a ajuns la resedinta Familiei Regale Britanice a fost Dookie, in 1933. Dupa ce Regina Elisabeta I a murit, in 2002, actuala Regina, Elisabeta II, a luat cainii mamei sale si a avut grija de ei ca si cand ar fi fost ai ei, luandu-i in calatorii.

Mai multe exemplare din rasa Corgi sunt coborate din avion FOTO Pinterest/via goodhousekeeping.com

Potrivit unui material din Vanity Fair, din iulie 2017, Regina are un caine Corgi numit Willow si doi caini Corgi-Dacshund, Vulcan si Candy. Intr-un film scurt, realizat de regizorul Danny Boyle pentru deschiderea Jocurilor Olimpice din 2012, apar alaturi de Regina si Daniel Craig, agentul 007, si doi dintre cainii monarhului, se aminteste in The Telegraph.

Regina Elisabeta II a Marii Britanii a avut, de-a lungul domniei sale de pana acum, circa 30 de caini din rasa Corgi, scrie express.co.uk.

FOTO Pinterest/via goodhousekeeping.com

Scurt istoric al rasei Corgi

Stramosii cainelui din rasa Corgi au fost adusi in Anglia de croitorii flamanzi (olandezi) in anul 1107.

Cainii Corgi sunt scunzi si obisnuiesc sa muste usor de calcaie animalele ca sa le faca sa se miste.

"Nu o data s-a raportat ca acesti caini obisnuiau sa muste personalul de calcaie, si chiar pe Regina in mai multe randuri", se mai arata pe site-ul citat mai sus.

Cu timpul au aparut doua rase de Corgi - Pembroke Corgi si Cardigan Welsh Corgi. Prin 1800, cele doua rase au fost incrucisate, dar acum nu se mai obisnuieste si se face o distinctie clara intre cele doua tipuri de Corgi.

Regina Angliei, o mare iubitoare de caini FOTO: www.royal.uk

Clubul canin Kennel atragea atentia, in urma cu vreo 4 ani, ca exemplarele de Corgi Pembroke Welsh sunt in pericol de disparitie si au fost puse pe o lista... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro