Faimoasa defaimare. "Daca Ludovic al XIV-lea era numit si Regele Soare, pe Dragnea il putem numi Dictatorul cel clar-obscur"
In aceste cazuri, "defaimarea" se reduce la dezvaluirea caracterului lor negativ, insotita de o delimitare, de o critica, de o respingere mai mult sau mai putin severe. Daca, atunci cand este vorba de infractorii din clanul lor, Sefii binomului "capro-varzist" invoca cu glas mare si tare "drepturile si libertatile omului", ei uita complet de una dintre aceste libertati, "libertatea cuvantului", respectiv a opiniei. In trecere, putem observa ca acest dusman este de genul feminin, deci este o Dusmana (sau Dusmanca!?) Pentru situatia noastra actuala, putem invoca zicatoarea romaneasca "Pestele de la cap se impute". Acest text poate fi si el acuzat de Defaimare, ceea ce este chiar adevarat, cu precizarea ca este vorba de o Defaimare a Infaimiei-infaimiilor, fie ele mai mici sau mai mari, chiar dramatice, la limita lor.
>
Un criminal in serie poate ajunge si el faimos, dupa cum faimoasa este si mafia italiana. In aceste cazuri, "defaimarea" se reduce la dezvaluirea caracterului lor negativ, insotita de o delimitare, de o critica, de o respingere mai mult sau mai putin severe. Or, combinatia politica PSD-ALDE este una "capro-varzista" si pe buna dreptate a fost analogata cu o "mafie". La tot felul de stratageme recurg azi si Sefii celor doua partide, care alcatuiesc o unica "partida". Cand un membru al acestei "partide" politice a intrat in vizorul DNA, sunt invocate repetat, cu surle si trambite, pana la asurzire, "drepturile si libertatile omului" (ale cetateanului, ale individului) pe care Statul de drept trebuie sa le apere.
Cel intrat in vizorul DNA este, desigur, si el un om, sau un "animal politic", cum ar zice Aristotel. Numai ca el este si un infractor, deci nu este un om ca toti ceilalti oameni sau cetateni. Aici se recurge repetat la alta stratagema, invocandu-se "prezumtia de nevinovatie". Acesta, prin definitie, se asociaza nu cu una, ci cu doua alternative: "Poate ca Da" si "Poate ca Nu". Faptul ca Justitia - cu diverse argumente si justificari - a recurs la "Prezumtia de nevinovatie", nu inseamna ca, logic, "Prezumtia de vinovatie" s-a evaporat. In modul cel mai penibil, aceasta stratagema este folosita si in actualul Parlament, atunci cand se voteaza trimiterea sau netrimiterea in judecata a unora dintre membrii lui, dintre con-frati. Legislatia ne spune foarte clar ca faimoasa "imunitate parlamentara" se refera exclusiv la opiniile politice ale parlamentarilor si nu la faptele lor, de genul Teldrumului. Laura Codruta Kovesi revine de cateva ori asupra acestei probleme, care este o nedreptate strigatoare la cer. Cum sa nu cunoasca aceste situatii, strigatoare la cer, cum ziceam, si Comisia Europeana, cu care avem o conventie precisa si clara!?
Au fost votati de doar 17% din populatia tarii, dar nu fac elementara diferenta dintre popul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro