FADERE, despre sectiile din diaspora: Nu intelegem de ce MAE nu face nimic, nici dupa comunicatele BEC

Citeste si: MAE pune la dispozitie 800.000 buletine de vot pentru diaspora, desi acolo traiesc 3,2 milioane de romani Desi Biroul Electoral Central a anuntat ca Ministerul de Externe poate creste numarul de sectii de votare din strainatate, lucru cerut in mod repetat de mii de romani din tara si din diaspora, MAE nu a anuntat o decizie in acest sens, precizand ca a trimis deja consulatelor si ambasadelor 800.000 de buletine de vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale.

acum 115 luni (13 Nov 2014)

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) anunta ca va strange semnaturi de la romanii din diaspora care nu vor putea vota, care "vor fi folosite in demersurile posterioare alegerilor", conform unui comunicat remis redactiei. FADERE critica lipsa de raspuns a Ministerului de Externe fata de infiintarea a noi sectii de votare si arage atentia ca, din ceasta cazua, foarte multi romani din diaspora nu vor putea vota. In 3 noiembrie, in urma incidentelor petrecute la sectiile mai multor orase din Europa, FADERE a solicitat infiintarea imediata a inca 700 de sectii de vot si dublarea personalului din sectiile deja existente. Nu intelegem, de asemenea, cum nici dupa comunicatele BEC, in care se precizeaza cu claritate ca infiintarea de noi sectii este o responsabilitate a MAE, ministerul nu a facut nimic!", se mai arata in comunicatul FADERE.

Citeste si: MAE pune la dispozitie 800.000 buletine de vot pentru diaspora, desi acolo traiesc 3,2 milioane de romani

Desi Biroul Electoral Central a anuntat ca Ministerul de Externe poate creste numarul de sectii de votare din strainatate, lucru cerut in mod repetat de mii de romani din tara si din diaspora, MAE nu a anuntat o decizie in acest sens, precizand ca a trimis deja consulatelor si ambasadelor 800.000 de buletine de vot pentru turul doi al alegerilor prezidentiale. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro