Factorul pshiologic al kilogramelor in plus: cum ne educam mintea sa nu mancam in exces

Specialistii spun ca inca de mici copii am fost recompensati cu ceva bun (ciocolata, dulciuri) si ca am primit mereu "atentii culinare" atunci cand am meritat sau din contra in anumite situatii am fost "taiati" de la portie sub forma de pedeapsa. Aradeanul mai adauga ca stresul niciodata nu se poate combate prin consumul de dulciuri, eventual ele pot atenua efectul, oferind o falsa evadare ce ne costa kilogramele in plus de care nu vom mai scapa usor.

acum 46 luni (26 Apr 2016)

Specialistii spun ca inca de mici copii am fost recompensati cu ceva bun (ciocolata, dulciuri) si ca am primit mereu "atentii culinare" atunci cand am meritat sau din contra in anumite situatii am fost "taiati" de la portie sub forma de pedeapsa.

"Toate aceste artificii au sadit in noi dorinta de a ne satisface anumite capricii, iar atunci cand am putut decide singuri ne-am gasit refugiu in mancare. De cele mai multe ori mancam doar sa ne linistim, din cauza stresului, tristetii sau pur si simplu cautam linistea interioara. Se spune ca atunci cand mancam nu ne mai gandim la problema.

Aradeanul mai adauga ca stresul niciodata nu se poate combate prin consumul de dulciuri, eventual ele pot atenua efectul, oferind o falsa evadare ce ne costa kilogramele in plus de care nu vom mai scapa usor.

"Tabieturile daunatoare constiruie un factor major al luarii in greutate, ca de exemplu consumul nocturn de dulciuri. Cel mai grav e modul in care o facem noapte de noapte. Dar eu consier ca cel mai bine este sa ne educam mintea. Factorul psihologic joaca un rol fundamental in surplusul de kolograme", adauga Dan Meisca.

Medicul aradean raspunde si la intrebarea "de ce femeile sunt mai afectate de kilogramele in plus?". Cand mancam mai mult decat avem nevoie, din cauza stresului, numarul de adipocite creste! Din pacate, stocul de adipocite nu se opreste in copilarie, ci poate creste la orice varsta, mai ales atunci cand mancam mai mult decat e necesar", este de parere medicul aradean.

Acesta mai adauga ca intotdeauna este bine sa identificam problema, eventual sa consultam un specialist in psihoterapie. Medicii spun ca, cu cat facem mai putina miscare, cu atat tot mai multi muschi se vor atrofia, iar masa adipoasa va creste. Daca reluam miscarea, eventual sub indrumarea unui instructor, chiar daca nu scadem in greutate, e posibil sa inversam raportul dintre musch... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro