Faci sau nu burta de la bere? Ce spun cercetatorii

Faci sau nu burta de la bere? Ce spun cercetatorii

Media consumului de bere este de 80 de litri pe an pe cap de locuitor. In niciunul dintre cazurile studiate consumul de bere nu a fost asociat indicelui de masa corporala", a declarat intr-o conferinta de presa medicul nutritionist Corina Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate, Nutritie.

acum 76 luni (23 Sep 2014)

"Desi la nivel european cercetatorii s-au implicat in repetate randuri in studierea legaturii dintre consumul moderat de bere si greutatea corporala, in tara noastra nu au existat pana in acest moment studii in aceasta directie. Rezultatele cercetarii noastre realizate la nivelul populatiei Romaniei demonstreaza insa ca un consum moderat de bere nu influenteaza parametrii somatici luati in discutie in unele cazuri, avand chiar un rol vizibil in scaderea anumitor valori. Media consumului de bere este de 80 de litri pe an pe cap de locuitor. Raportul nu a aratat nici depasirea valorilor normale ale raportului talie/sold nici in cazul femeilor, si nici al barbatilor consumatori de bere in cantitati moderate. In unele cazuri s-a constatat scaderea indicelui de masa corporala legata de consumul de bere, mai ales in cazul femeilor. In niciunul dintre cazurile studiate consumul de bere nu a fost asociat indicelui de masa corporala", a declarat intr-o conferinta de presa medicul nutritionist Corina Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate, Nutritie.

"Berea fara alcool este o bautura perfect naturala si sanatoasa, nu are niciun efect nociv asupra starii de sanatate a ficatului, este chiar recomandata celor care nu pot sa bea alcool. Ideea de burta de bere cred ca este ceva mai degraba psihologic, pentru ca in realitate noua nu ne-a iesit in studiu.

Corina Zugravu a precizat insa ca un consum moderat de bere inseamna 330 ml bere pentru femei pe zi iar pentru barbati 660 ml.

"Este vorba de berea de 4,5%-5% alcool, cea mai consumata", a subliniat presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate, Nutritie.

El s-a mirat de faptul ca, potrivit statisticilor, femeile beau mai putina bere fara alcool decat barbatii.

Studiul a cuprins 1.508 femei si barbati, cu varste de peste 18 ani, din mediul rural si urban. Acestia au fost supusi unor masuratori de circumferinta abdominala si circumferinta la nivelul soldurilor ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro