Facem doar act de prezenta la turneele finale

Facem doar act de prezenta la turneele finale

Nici "Generatia de Aur" n-a rupt gura targului la Euro 1-1 cu ibericii, 1-2 cu Republica Federala Germana si 0-1 cu lusitanii au fost rezultatele primei participari la marele bal al fotbalului de pe "Batranul Continent".

acum 44 luni (21 Jun 2016)

Nationala Romaniei a participat la cinci editii ale CampionatuluI European, a jucat 16 partide si a castigat una singura. Albania are un procentaj superior, cu o victorie in trei meciuri disputate la turneul final

De cinci ori s-a imbracat Romania in haine de gala pentru a lua startul la turneele finale ale Campionatului European. Romania s-a calificat prima data, la cea de-a doua editie, gazduita de Franta, in 1984. Intr-o grupa extrem de grea, cu Portugalia, RFG si Spania, elevii lui Mircea Lucescu au ratat calificarea in semifinale si au revenit in tara fara victorie.

Nici "Generatia de Aur" n-a rupt gura targului la Euro

1-1 cu ibericii, 1-2 cu Republica Federala Germana si 0-1 cu lusitanii au fost rezultatele primei participari la marele bal al fotbalului de pe "Batranul Continent". Urmeaza doua campanii de calificare ratate, la Euro 1988 si Euro 1992, iar "tricolorii" ajung in 1996, in Anglia, la CE. "Generatia de Aur", in frunte cu Gheorghe Hagi, Gica Popescu si Dan Petrescu, se afla la apogeu.

+INTR-UN LIMBAJ IESIT DIN UZANTE, SEFUL GUVERNULUI DE LA SOFIA RESPINGE FLOTA ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro