Facebook vrea sa opresca sinuciderile in randul tinerilor prin Messenger

Facebook vrea sa opresca sinuciderile in randul tinerilor prin Messenger

Acum, de exemplu, daca te uiti la un Live facut de un prieten, iar acesta spune ceva care te-ar ingrijora, ai optiunea de a raporta videoclipul catre Facebook.

acum 37 luni (2 Mar 2017)

Sinuciderea este a doua cea mai intalnita cauza a mortii printre cei cu varste intre 15 si 29 de ani. Pentru a-i ajuta pe acestia, Facebook a anuntat ca va folosi functionalitatea de Live si serviciul de chat Messenger. Prima data cand Facebook a actionat in directia asta, a facut in asa fel incat mesajele publicate pe retea sa fie vazute de prieteni apropiati ai celor care ar fi inclinati spre sinucidere.

Acum, de exemplu, daca te uiti la un Live facut de un prieten, iar acesta spune ceva care te-ar ingrijora, ai optiunea de a raporta videoclipul catre Facebook. Reteaua va apela la o serie de optiuni, cum ar fi sugerarea celui cu tendinte suicidale sa contacteze un prieten sau sa ceara ajutor specializat pentru a trece peste momentele dificile. "Unii considera ca ar trebui sa intrerupem videoclipul, dar am descoperit ca daca facem asta, putem impiedica oportunitatea persoanei respective de a primi ajutor", a declarat Jennifer Guadagno, Facebook. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro