Facebook si Google risca sa fie inchise in Rusia daca nu respecta "legea cenzurii"

Facebook si Google risca sa fie inchise in Rusia daca nu respecta

Potrivit datelor rapoartelor de transparenta publicate de cele trei companii in trecut, Facebook a refuzat cele doua cereri ale Rusiei din 2014, Twitter a respins 108 de cereri in a doua jumatate a anului trecut, iar Google a oferit informatii in 5% din cele 134 de cazuri raportate de guvernul rus.

acum 71 luni (22 May 2015)

Principalul organ de control al continutului de pe internet, Roskomnadzor, a trimis o scrisoare catre Facebook, Twitter si Google, in care le avertizeaza ca daca nu respecta legile internetului din Rusia, risca inchiderea serviciilor. De asemenea, el a adaugat ca sistemele de criptare folosite de acestea nu permite Rusiei sa blocheze continutul specific, iar daca legea va fi incalcata, tara condusa de Vladimir Putin va fi obligata sa inchida accesul la retele.

Legea din 2014 da Rusiei dreptul sa ancheteze, sa blocheze si sa retina bloggeri care scriu despre proteste sau vor sa realizeze o miscare de strada. De asemenea, bloggerii cu peste 3.000 de cititori trebuie sa se inregistreze ca institutii media si sa respecte legile in vigoare.

Potrivit datelor rapoartelor de transparenta publicate de cele trei companii in trecut, Facebook a refuzat cele doua cereri ale Rusiei din 2014, Twitter a respins 108 de cereri in a doua jumatate a anului trecut, iar Google a oferit informatii in 5% din cele 134 de cazuri raportate de guvernul rus. Companiile primesc in mod constant cereri privind accesul la datele utilizatorilor din partea organismelor de control din unele state si pot oferi informatii, daca politia demonstreza ca are nevoie legitima de ele. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro