Facebook lucreaza la un program de citit gandurile

Gigantica retea de socializare a adunat o echipa care lucreaza la construirea unei tehnologii ce le va permite telefoanelor inteligente sa citeasca gandurile utilizatorului, pentru ca acesta sa nu mai fie nevoit sa se uite la ecran si sa tasteze mesaje sau emailuri, ci doar sa se gandeasca la ele, relateaza The Guardian.

acum 33 luni (20 Apr 2017)

Gigantica retea de socializare a adunat o echipa care lucreaza la construirea unei tehnologii ce le va permite telefoanelor inteligente sa citeasca gandurile utilizatorului, pentru ca acesta sa nu mai fie nevoit sa se uite la ecran si sa tasteze mesaje sau emailuri, ci doar sa se gandeasca la ele, relateaza The Guardian. Departamentul este condus de fostul director al Agentiei pentru Proiecte de Cercetare Avansata in Domeniul Apararii, Regina Dugan, o institutie guvernamentala care, de-a lungul timpului, a inventat internetul si dispozitivele pentru GPS folosite in industria electronica. Cercetatorii Facebook incearca sa obtina acum o tehnologie care sa nu necesite implanturi si sa permita scrierea a 100 de cuvinte pe minut.

Cei 60 de cercetatori ai echipei speciale de la Facebook planuiesc sa creeze senzori non-invazivi care sa poata masura activitatea cerebrala la rezolutie foarte mare pentru a decoda in timp real semnalele asociate cu limbajul.

Savantii incearca sa foloseasca imagini optice - utilizand lasere pentru a captura schimbarile din proprietatile neuronilor exact in momentul in care acestea se produc - pentru a culege cuvintele direct din creierul uman inainte ca acestea sa fie pronuntate.

Regina Dugan recunoaste ca suna inspaimantatoare ideea ca o companie sa poata accesa gandurile umane, dar subliniaza ca programul nu va decoda toate gandurile, ci doar cuvintele pe care persoana respectiva intentioneaza oricum sa le spuna.

Facebook doreste sa citeasca activitatea cerebrala si pentru a putea dezvolta un "mouse al creierului" pentru realitatea augmentata. Regina Dugan spune ca in viitor toata lumea va purta ochelari de realitate augmentata, care vor imbogati campul vizual cu informatii suplimentare si vor oferi tot felul de facilitati utilizatorilor.

In plus, Facebook vrea sa gaseasca o metoda de transmitere a gandurilor direct de la o persoana la alta. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro