Facebook dezvaluie planurile de a pune drone de internet pe cer: teste in 2015

Facebook dezvaluie planurile de a pune drone de internet pe cer: teste in 2015

La evenimentul Social Good Summit de la New York, Yael Maguire, inginer al Connectivity Lab, departamentul care se ocupa de proiectul dronelor, a explicat care va fi calendarul proiectului. Acest laborator vrea sa dezvolte echipamente autonome de zbor care, alimentate cu energie solara, sa poata zbura la circa 20.000 de metri altitudine vreme de luni bune.

acum 57 luni (25 Sep 2014)

La evenimentul Social Good Summit de la New York, Yael Maguire, inginer al Connectivity Lab, departamentul care se ocupa de proiectul dronelor, a explicat care va fi calendarul proiectului.

Maguire a explicat ca Facebook va trebui sa trimita dronele deasupra zonelor unde ar fi influentate de vreme si de avioane. Astfel, zona ar fi undeva intre 18.000 si 25.000 de metri altitudine. Ar fi o zona greu reglementata, deoarece nu exista legi in vigoare pentru aeronavele care zboara dincolo de 18.000 de metri. Pentru Maguire, solutia e ca un singur pilot sa poata controla 10 - 100 de drone. Compania Connectivity Lab a identificat deja 21 de locuri de unde ar putea lansa dronele.

Facebook a anuntat pentru prima oara intentia de a pune pe cer drone care sa ofere internet in luna martie a acestui an. Facebook va dezvolta o adevarata flota de echipamente autonome de zbor pentru a conecta tari din lumea a treia la Internet. Sub Internet.org, un parteneriat intre Facebook, operatori telecom si companii precum Nokia si Qualcomm, reteaua sociala planuieste sa aduca online restul de 5 miliarde de oameni care, in prezent, n-au acces.

Connectivity Lab este divizia Internet.org care se va ocupa de dezvoltarea infrastructurii trimiterii Internetului catre utilizatorii din tarile sarace sau in curs de dezvoltare. Acest laborator vrea sa dezvolte echipamente autonome de zbor care, alimentate cu energie solara, sa poata zbura la circa 20.000 de metri altitudine vreme de luni bune. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro