Facebook ar putea cenzura mesajele rasiste la cererea Germaniei

Facebook a declarat pentru DPA că se va intalni cu ministrul german şi că ia in serios aceste ingrijorări exprimate de Maas, dar nu a menţionat dacă a fost de acord cu data propusă de acesta.

acum 97 luni (28 Aug 2015)

Autorităţile germane au cerut companiei Facebook să cenzureze mesajele rasiste, iar reţeaua de socializare, a spus, joi, că va analiza solicitarea Germaniei in mod foarte serios, potrivit Mediafax.

Grupurile rasiste şi de dreapta din Germania, care acuză frecvent mass-media de cenzură in ceea ce le priveşte, au dezvoltat reţele puternice pe Facebook, unde numeroşi "prieteni" işi exprimă aprecierea, prin "like-uri", faţă de comentarii jignitoare la adresa refugiaţilor care sosesc zilnic in această ţară.

"Utilizatorii reţelei Facebook critică faptul că, in ciuda plangerilor făcute, compania nu previne in mod eficient mesajele şi comentariile rasiste şi xenofobe", potrivit scrisorii obţinute de DPA.

Facebook a declarat pentru DPA că se va intalni cu ministrul german şi că ia in serios aceste ingrijorări exprimate de Maas, dar nu a menţionat dacă a fost de acord cu data propusă de acesta.

Un purtător de cuvant al Facebook a declarat că mesajele rasiste nu sunt permise pe Facebook.

Avand in vedere că autorităţile din Berlin se aşteaptă să primească pană la 800.000 de cereri de azil politic, grupurile xenofobe s-au mobilizat, mai ales in estul Germaniei, in timp ce in restul ţării se arată a fi mai tolerantă.

Germania a acţionat rapid in a primi populaţie din Siria şi alte zone afectate de războaie, insă le-a cerut refugiaţilor care sosesc din Balcani să se intoarcă in ţările lor.

Legislaţia germană nu cere comunităţilor online să filtreze mesajele de pe reţelele de socializare, dar le obligă să şteargă materialele considerate ilegale după ce companiile primesc plangeri in acest sens. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro