Fabrica de trofee: Cristiano Ronaldo si Zidane duc Realul intr-o noua "galaxie"

Fabrica de trofee: Cristiano Ronaldo si Zidane duc Realul intr-o noua

Japonezii raman cu meritul de a fi impins meciul de pe arena din Yokohama in prelungiri, ba chiar niponii au avut doua ocazii clare la 2-2 si au fost privati de sansa de a juca in superioritate, dupa ce Sergio Ramos a fost iertat de eliminare in minutul 90. Si vorbim, bineinteles, de Cristiano Ronaldo, MVP-ul partidei de ieri, care incheie anul cu cinci distinctii: Balonul de Aur, campion european cu Portugalia si trei trofee cu Real Madrid (Liga Campionilor, Supercupa Europei si CM al cluburilor).

acum 69 luni (19 Dec 2016)

Niponii au condus cu 2-1 si au avut ocaziile mai clare, insa hat-trickul reusit de Cristiano Ronaldo a indreptat finala spre deznodamantul asteptat.

Real Madrid isi continua cursa spre istorie, bifand contra japonezilor de la Kashima Antlers a 37-a partida oficiala consecutiva la capatul careia gruparea "blanco" iese de pe teren neinvinsa. Japonezii raman cu meritul de a fi impins meciul de pe arena din Yokohama in prelungiri, ba chiar niponii au avut doua ocazii clare la 2-2 si au fost privati de sansa de a juca in superioritate, dupa ce Sergio Ramos a fost iertat de eliminare in minutul 90. Din aprilie si pana acum acum, de la esecul cu Wolfsburg din sferturile Ligii Campionilor, galacticii nu au mai pierdut niciun meci oficial, si au adaugat in vitrina celui mai galonat club din lume inca trei trofee: Liga Campionilor, Supercupa Europei si acum Campionatul Mondial al cluburilor.

In spatele acestei serii fabuloase, de 37 de jocuri fara esec, figurile a doua persoanaje ies in evidenta. Interesant este ca francezul si-a adjudecat cele trei trofee la capatul a trei finale care au avut nevoie de prelungiri sau de lovituri de departajare.

Si vorbim, bineinteles, de Cristiano Ronaldo, MVP-ul partidei de ieri, care incheie anul cu cinci distinctii: Balonul de Aur, campion european cu Portugalia si trei trofee cu Real Madrid (Liga Campionilor, Supercupa Europei si CM al cluburilor). Venit in 2009 pe Stantiago Bernabeu, Ronaldo a ajuns la noua trofee cu cucerite cu Real si este cel mai prolific jucator din istoria clubului, cu 380 de goluri marcate in 367 de partide. Astfel, in semifinala dintre Atletico Nacional si Kashima Antlers, jocul a fost oprit in minutul 30 la semnalizarea arbitrului aditional care, aflat pe margine, a urmarit meciul pe un monitor si i-a transmis centralului ca se impune un penalty pentru japonenezi. De asemenea, la semifinala dintre Real Madrid si Club America de Mexic, lui Ronaldo i s-a anulat u... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro