Fabrica de ceai de la Orastie

Fabrica de ceai de la Orastie

Sunt doar de decor, pentru ca plantele transformate in ceaiuri vin doar de pe campurile ferite de poluare si de pe cele 200 de hectare de teren din jurul Orastiei. Nu foare aproape de oras, ci la poalele muntilor, la marginea padurilor ce-i acopera Fabrica de ceai de la Orastie pare destul de mare, dar devine mica atunci cand afli ca, de fapt, aici se produc 3.500.000 de cutii de ceai pe luna.

acum 52 luni (25 Jun 2016)

Poarta mecanizata de la intrare pare intepenita pe pozitia "deschis". Sunt doar de decor, pentru ca plantele transformate in ceaiuri vin doar de pe campurile ferite de poluare si de pe cele 200 de hectare de teren din jurul Orastiei. Nu foare aproape de oras, ci la poalele muntilor, la marginea padurilor ce-i acopera

Fabrica de ceai de la Orastie pare destul de mare, dar devine mica atunci cand afli ca, de fapt, aici se produc 3.500.000 de cutii de ceai pe luna. Rezulta 70.000.000 de cesti de ceai lunar, adica 840.000.000 pe an. In cele cateva hale si depozite se produc, in total vreo 480 de sortimente. Jumatate din produse pleaca in cele 20 de depozite din tara ale grupului, de unde sunt distribuite micilor comercianti, cealalta jumatate luand direct calea lanturilor de hypermarket-uri.

Cum ajung in pliculete

Traseul din fabrica incepe cu depozitul in care se face receptia plantelor aduse de pe camp. Aici se analizeaza, din nou, calitatea fiecarui lot, conform celor relatate de Felicia Costa, responsabil de control al calitatii in fabrica. Cand intri aici o simti prin toti porii, atat de puternic si placut e mirosul. Din acest depozit, plantele trec la faza de uscare, proces controlat, cu parametri diferiti, in functie de fiecare planta. Aici, manual, se indeparteaza orice element care e in plus: mici pietricele, fire din alte plante, tulpina - in cazul plantelor de la care se folosesc doar frunzele. Apoi, plantele conditionate trec in sectorul de semifabricare unde sunt maruntite, amestecate si omogenizate in vrac mare pentru a fi pregatite sa intre apoi pe linia de asamblare. Personalul de aici verifica parametrii care tin de ambalare, in principal gramajul si marcajele. Produsul nu este dus in depozitul de produse finite pana nu este, din nou, verificat si analizat. Citeste si:

+Uitati de francii elvetieni: vine o alta lovitura

+OMUL care lanseaza masina ELECTRICA pentru toate buzunarele, ce va duce la ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro