Extremistul Anders Breivik a facut salutul nazist inainte de deschiderea procesului pe care l-a intentat statului norvegian

Extremistul Anders Breivik a facut salutul nazist inainte de deschiderea procesului pe care l-a intentat statului norvegian

Breivik, in varsta de 37 de ani, acuza Guvernul norvegian ca incalca doua clauze ale Conventiei Europene pentru Drepturile Omului. Dupa atentatul de la Oslo, extremistul s-a dus pe Insula Utoya, unde avea loc scoala de vara a Partidului Laburist, la care participau adolescenti, si a deschis focul la intamplare, omorand 69 de persoane.

acum 95 luni (15 Mar 2016)

Breivik, in varsta de 37 de ani, acuza Guvernul norvegian ca incalca doua clauze ale Conventiei Europene pentru Drepturile Omului.

Extremistul norvegian deplange faptul ca este tinut izolat la inchisoarea Skien, la aproximativ 100 de kilometri sud-vest de capitala Oslo, si compara conditiile din penitenciar cu "tortura", relateaza Associated Press, potrivit Mediafax. El spune ca nu a mai fost vizitat de nimeni de cand a murit mama sa si ca nu poate discuta decat cu psihologul, cu avocatul si cu angajatii inchisorii, ceea ce, in opinia sa, ii incalca dreptul la viata privata.

La randul sau, avocatul extremistului norvegian sustine ca acesta a inceput sa aiba probleme psihice din cauza izolarii, scrie agentia de presa Reuters, citata de news.ro.

In 2011, Anders Breivik a detonat o bomba in apropierea sediului Guvernului norvegian, un atentat soldat cu opt morti si aproximativ 200 de raniti. Dupa atentatul de la Oslo, extremistul s-a dus pe Insula Utoya, unde avea loc scoala de vara a Partidului Laburist, la care participau adolescenti, si a deschis focul la intamplare, omorand 69 de persoane.

El a fost condamnat la 21 de ani de inchisoare, o sentinta care poate fi prelungita. Breivik are acces la computer, dar nu si la internet, la un televizor si la o consola de jocuri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro