Extraordinara viata a lui Hugh Hefner: ce l-a motivat sa cladeasca imperiul Playboy si care i-a fost marele regret

Extraordinara viata a lui Hugh Hefner: ce l-a motivat sa cladeasca imperiul Playboy si care i-a fost marele regret

Un an mai tarziu, pentru a lansa revista Playboy, Hefner a facut un imprumut de 600 de dolari si a strans 8000 de dolari de la 45 de investitori, inclusiv 1000 de dolari de la mama lui. Revista a fost criticata de simpatizantii filosofiei de dreapta, din cauza nuditatii afisate, dar si de catre simpatizantii filosofiei de stanga, mai ales de catre feministe, care au spus ca publicatia le reduce pe femei la rolul unor obiecte sexuale. Hugh Hefner, in 1971, alaturi de iubita sa, "iepurasul" Barbi Benton FOTO Guliver/Getty Images Hugh Hefner s-a dovedit a fi un geniu in ceea ce priveste brandingul: logo-ul revistei este unul dintre cele mai cunoscute din lume, la fel ca femeile in costume de baie, cu papion si urechi de iepuras. Aceasta filosofie de viata s-a materializat in legendarele sale petreceri de la conacele Playboy, mai intai in Chicago si apoi in Los Angeles, unde celebritati de sex masculin se ingramadeau pentru a petrece alaturi de tinere frumoase.

acum 28 luni (28 Sep 2017)

Revista Playboy a marcat pierderea lui Hugh Hefner prin publicarea unui portret sub care era scrisa celebra sa declaratie: "Life is too short to be living somebody else 's dream/ Viata e prea scurta ca sa traiesti visul altcuiva." In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Hefner a fost scriitor pentru ziarul Armatei Americane timp de doi ani.

In ianuarie 1952, Hefner a demisionat de la revista Esquire, unde era copywriter, dupa ce i-a fost refuzata marirea salariului cu cinci dolari. Un an mai tarziu, pentru a lansa revista Playboy, Hefner a facut un imprumut de 600 de dolari si a strans 8000 de dolari de la 45 de investitori, inclusiv 1000 de dolari de la mama lui. "Si nu pentru ca ea credea in ideea mea de afacere, ci pentru ca avea incredere in fiul sau", declara magnatul pentru E! In 1953, cand Statele Unite puteau interzice legal contraceptivele, iar cuvantul "insarcinata" nu era permis intr-unul dintre cele mai urmarite seriale de televiziune, "I love Lucy", Hefner a publicat primul numar din Playboy, care s-a vandut in peste 50.000 de exemplare. Revista a fost criticata de simpatizantii filosofiei de dreapta, din cauza nuditatii afisate, dar si de catre simpatizantii filosofiei de stanga, mai ales de catre feministe, care au spus ca publicatia le reduce pe femei la rolul unor obiecte sexuale. In anii '70, revista avea peste sapte milioane de cititori si inspirase imitatii mai indraznete, precum Penthouse si Hustler. Inca de la inceput, Playboy a insemnat mai mult decat femeile frumoase din paginile sale. Revista a avut intotdeauna si o baza de clienti cu pretentii intelectuale, gratie articolelor publicate in paginile sale de scriitori de top precum Kurt Vonnegut, Joyce Carol Oates, Vladimir Nabokov, James Baldwin si Alex Haley. Interviuri ample cu personalitati istorice, precum Fidel Castro, Martin Luther King Jr., Malcolm X si John Lennon, au aparut de asemenea, cu regularitate, in paginile revistei "Playboy". Intotdeauna am cr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro