Expresia "A sta ca pe un vulcan", mai adevarata ca niciodata pentru italieni. A fost anuntata intensificarea activitatii vulcanice in apropierea Romei. Cand va avea loc devastatoarea eruptie

Expresia

Ultima eruptie a vulcanului Latium a avut loc acum 36.000 de ani, ceea ce inseamna ca un nou astfel de episod este pe cale de a se intampla, insa, tocmai in 1000 de ani, insa acest fenomen va fi precedat de altele mai mici ca intensitate.

acum 62 luni (14 Jul 2016)

Vulcanul Latium, aflat doar la 15 kilometri sud-est de Roma, era considerat inactiv pana acum cateva zile, cand s-a publicat un nou studiu, care dovedeste contrariul, scrie Daily Mail.

Lantul format din structurile muntoase Albani se afla doar la 15 kilometri sud-est de Roma, fiind si conul interior al vulcanului Latium.

Insa, autorii acestui studiu i-au linistit pe localnici, mentionand ca vulcanul este posibil sa erupa abia peste aproximativ 1.000 de ani, informeaza Daily Mail.

Acest vulcan are sansele sa fie la fel de distructiv ca Vezuviul care a sters orasul Pompeii de pe fata pamantului in anul 79 A.D., mentioneaza cercetatorii.

Eruptia ar putea genera nori de fum si cenusa si sa arunce bucati din peretele masivului la zeci de kilometri distanta.

Studiul a fost demarat in urma unor observatii a geologilor, care au atras atentia asupra faptului ca zona Albani sufera modificari notabile, crestele inaltandu-se brusc, ceea ce inseamna ca in subteran se formeaza pungi de magma care imping scoarta.

Ultima eruptie a vulcanului Latium a avut loc acum 36.000 de ani, ceea ce inseamna ca un nou astfel de episod este pe cale de a se intampla, insa, tocmai in 1000 de ani, insa acest fenomen va fi precedat de altele mai mici ca intensitate. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro