EXPLOZIV: Judecatorul lui DUICU, "votat" pentru CSM cu autocarul PSD, primeste cadou de la SENAT un mandat de sase ani!

Comisia Juridica a Senatului, controlata de PSD, face o exceptie pentru judecatorul Norel Popescu: il voteaza pentru un mandat complet de sase ani in Consiliul Superior al Magistraturii, desi pana acum inlocuitorii celor plecati din consiliu au fost validati de Senat DOAR pentru restul de mandat. Judecatorul Mircea Aron: "Pentru mine este clar ca nu mi-as fi adus alegatorii, nici macar pe banii mei, cu autocarul pentru ca nu e legal" Judecatorul Mircea Aron, care a fost ales in CSM de colegii sai de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la alegerile generale ale magistratilor de la sfarsitul anului 2010 pentru un mandat intreg al noului CSM, ne-a declarat ca " Ce s-a hotarat pentru Norel Popescu este discriminare.

acum 65 luni (27 May 2015)

Comisia Juridica a Senatului, controlata de PSD, face o exceptie pentru judecatorul Norel Popescu: il voteaza pentru un mandat complet de sase ani in Consiliul Superior al Magistraturii, desi pana acum inlocuitorii celor plecati din consiliu au fost validati de Senat DOAR pentru restul de mandat. Potrivit practicii Senatului, Norel Popescu ar trebui validat doar pentru restul de mandat care expira la sfarsitul anului 2016. Cum Norel Popescu este deja membru CSM de un an si ceva, se poate ajunge la situatia neconstitutionala in care mandatul sau sa fie de peste sapte ani.

De ce are nevoie PSD de influenta in CSM?

Norel Popescu, ales in CSM cu metoda "Autobuzul PSD"

De ce ar politiza cineva alegerea unui magistrat in CSM, cand institutia in sine este garantul independentei Justitiei? In raport, inspectorii CSM sustin ca, in 2014 judecatorii au fost dusi la sectia de votare de la Curtea de Apel Craiova pentru a-l vota pe Norel Popescu, pe atunci presedintele Tribunalului Mehedinti, cu un autocar pus la dispozitie GRATUIT de catre presedintele PSD Orsova, Constantin Popescu.

De mobilizarea judecatorilor si caratul lor la sectia de votare cu autocarul PSD s-a ocupat magistratul Adrian Curelea din Orsova, judecat acum de comisia disciplinara a CSM.

La alegeri, scorul a fost foarte strans si, daca nu ar fi existat actiunea "autocarul PSD", Norel Popescu NU ar fi fost ales membru CSM, spun mai multi magistrati, ipoteza admisa pana si de catre judecatorul Adrian Bordea, fost presedinte, acum membru simplu al consiliului.

Beneficiarul darului PSD, "avocatul" baronului Duicu, acuzat de trafic de influenta din biroul premierului Ponta

Judecatorul Norel Popescu a devenit cunoscut dupa arestarea presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, a sefului IPJ Mehedinti Stefan Ponea si a presedintelui PSD Orsova, Constantin Popescu (cel care a pus autocarul la dispozitie pentru a-I duce pe judecatori la vot).... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro