Explozii in Bruxelles: "Europenii vestici s-au speriat de diasporele esticilor, in timp ce i-au considerat pe musulmani "

Explozii in Bruxelles:

> Daca europenii nu recunosc nici acum ca sunt in plin razboi inseamna ca li s-a atrofiat total instinctul de conservare si ca isi pregatesc singuri extinctia. Si vor sari iar umanistii radicali, acesti teroristi intelectuali (ca sa folosesc eticheta pe care le-a pus-o Jean Sevillia), care ii vor acuza pe cei ce nu vor sa nege evidenta de xenofobie, de rasism si chiar de terorism, si ne vor spune ca aceia nu inteleg valorile europene, ca atentatorii fac ceea ce fac pentru ca societatea europeana i-a nedreptatit, ca sunt saraci, ca...

acum 54 luni (22 Mar 2016)

>

Daca europenii nu recunosc nici acum ca sunt in plin razboi inseamna ca li s-a atrofiat total instinctul de conservare si ca isi pregatesc singuri extinctia. Nu este vorba de un razboi clasic, cu un dusman cunoscut si echipat in tinuta specifica, ci de unul cu "simpli cetateni". Si vor sari iar umanistii radicali, acesti teroristi intelectuali (ca sa folosesc eticheta pe care le-a pus-o Jean Sevillia), care ii vor acuza pe cei ce nu vor sa nege evidenta de xenofobie, de rasism si chiar de terorism, si ne vor spune ca aceia nu inteleg valorile europene, ca atentatorii fac ceea ce fac pentru ca societatea europeana i-a nedreptatit, ca sunt saraci, ca...

Cand il capturezi pe organizatorul atentatelor de la Paris din noiembrie 2015 abia dupa patru luni de la evenimente inseamna ca nu ai profesionisti in servicii de informatii, ci dame de companie, sau ca nu realizezi ce se intampla cu adevarat.

Atacurile teroriste cu revendicarile lor ne atrag atentia asupra unui fenomen ce nu a aparut si nu va disparea peste noapte: Europa diasporelor. Postcolonialismul, postnationalismul globalizarea si libera circulatie constituie mediul favorizant, iar pacatosul principiu al corectitudinii politice aplicat ca politica de gestionare a diasporelor este cauza a ceea ce se intampla acum.

Europa Occidentala, cea vizata acum de atacurile teroriste, este un loc al diasporelor si nu a vrut sa recunoasca acest lucru, mizand pe cetatenia formala. Nepotii celor veniti la munca in Europa Occidentala nu au asimilat valorile europene, ci le sustin pe cele ale societatilor de provenienta ale bunicilor lor. Trebuie precizat faptul ca notiunea de diaspora nu se refera doar la cei plecati din tara lor, ci si la urmasii lor care, desi nascuti in tara gazda, sunt spiritual legati de tara inaintasilor lor. Apartenenta la o comunitate nu se reduce la un act de identitate, ci presupune atasamentul fata de valorile si destinul comunitatii respective.

E... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro