Explozie la o mina de carbune din Donetk. Peste 30 de morti si zeci de persoane captive in subteran

Explozie la o mina de carbune din Donetk. Peste 30 de morti si zeci de persoane captive in subteran

UPDATE 11.39: Presedintele Parlamentului ucrainean, Volodimir Groiman, a anuntat miercuri ca 32 de mineri au murit in explozia produsa in cursul diminetii la mina Zasiadko din estul separatist al tarii, relateaza Associated Press.

acum 91 luni (4 Mar 2015)

UPDATE 11.39: Presedintele Parlamentului ucrainean, Volodimir Groiman, a anuntat miercuri ca 32 de mineri au murit in explozia produsa in cursul diminetii la mina Zasiadko din estul separatist al tarii, relateaza Associated Press. Anterior, un oficial din cadrul serviciilor de salvare, Iulia Bedilo, anuntase ca explozia a fost provocata cel mai probabil de o acumulare de gaze, o cauza comuna a accidentelor miniere. Bedilo a precizat, de asemenea, ca incidentul de la mina Zasiadko nu a fost provocat de bombardamente.

Presa ucraineana transmite deocamdata ca "o persoana a murit si alte cateva zeci au fost ranite" in explozia produsa miercuri dimineata intr-o mina de carbune aflata intr-o zona controlata de separatistii prorusi din Donetk.

***

Un purtator de cuvant al Ministerului pentru situatii de urgenta din autoproclamata Republica Donetk, Iulia Bedilo, a declarat miercuri ca o persoana a murit si alte 14 au fost ranite in explozia produsa la mina Zasiadko, relateaza agentia Tass, in pagina electronica. "Potrivit datelor preliminare, 73 de mineri sunt blocati in subteran", a declarat Bedilo, adaugand ca cel mai probabil a fost o explozie de gaz. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro