Explozia de la Iasi: profesor universitar si sotia sa cercetator, persoanele care au murit. "Nu au fost doar doi batrani, au fost doua suflete pereche"

Explozia de la Iasi: profesor universitar si sotia sa cercetator, persoanele care au murit.

De altfel, in cursul serii de ieri, mai multi locatari au precizat presei ca au simtit miros de gaz in ultimele zile, neputand preciza cu exactitate daca a fost facuta sau nu o sesizare catre institutiile abilitate. Persoane de la etajele superioare au fost scoase de pompieri si dupa cateva zeci de minute de la deflagratie.

acum 74 luni (2 Aug 2016)

"Nu au fost doar doi batrani, au fost doua suflete pereche, se iubeau si inca se iubesc. Eu, copila fiind, nu pot sa zic multe, in afara ca au fost niste oameni superbi si ca ei sunt intr-un loc mai bun, sunt bine, au murit impreuna si sunt impreuna", e mesajul publicat de trei dintre locatarii blocului C2, referitor la disparitia celor doi batrani.

Alte 11 persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale in urma deflagratiei, 3 mai fiind spitalizate in cursul diminetii de marti, 2 august. 8, a explodat luni, in jurul orei 20.00, autoritatile iesene banuind ca sursa deflagratiei ar putea fi o acumulare de gaze de la un apartament.

De altfel, in cursul serii de ieri, mai multi locatari au precizat presei ca au simtit miros de gaz in ultimele zile, neputand preciza cu exactitate daca a fost facuta sau nu o sesizare catre institutiile abilitate.

FOTO ZIARUL DE IASI

Explozia a izbucnit la unul dintre nivelurile inferioare ale imobilului, un bloc vechi, de cel putin 40 de ani, in care locuiau in genere persoane in varsta. Puterea deflagratiei a fost atat de puternica, un vecin declarand pentru corespondentul "Adevarul" ca bucati din bloc au lovit pana si masinile situate in apropierea imobilului, fara a provoca daune suplimentare.

Zeci de echipaje al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, SMURD, Ambulanta sau Politie s-au deplasat la fata locului, incercand sa preintampine o alta explozie si sa evacueze persoanele care ramasesera blocate in bloc. Persoane de la etajele superioare au fost scoase de pompieri si dupa cateva zeci de minute de la deflagratie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro