Explicatiile lui Octavian Bellu pentru falimentul gimnasticii romanesti: "Nu mai merge cu heirupismul asta"

Explicatiile lui Octavian Bellu pentru falimentul gimnasticii romanesti:

Noi am incercat in ultimele patru luni sa dam o mana de ajutor ca voluntari, dar nu am avut pe cine ajuta pentru ca fetele, cu mari probleme de sanatate, unele deja cronicizate, erau mai mult pe la spitale, pe la refacere, pe la masaje pe la kinetoterapeuti decat in sala de pregatire.

acum 96 luni (18 Apr 2016)

"Intr-un fel, rezultatul de la Rio era previzibil. Noi am incercat in ultimele patru luni sa dam o mana de ajutor ca voluntari, dar nu am avut pe cine ajuta pentru ca fetele, cu mari probleme de sanatate, unele deja cronicizate, erau mai mult pe la spitale, pe la refacere, pe la masaje pe la kinetoterapeuti decat in sala de pregatire. Au aparut si accidentari de ultim moment - Larisa Iordache, chiar si Jurca, cu o problema la glezna, pe care nu si-o pot explica medici din trei tari. Noi am incercat sa fim aproape de acest colectiv care a ramas la jumatate dupa CM de la Glasgow, cand au mai ramas doar doi antrenori", a spus Bellu la Digi 24, care a adaugat ca el considera ca la Glasgow, la CM, a fost pierduta calificarea.

Aria restransa de selectie este, de asemenea, o cauza a esecul de la Rio de Janeiro, a afirmat Octavian Bellu. "Nu putem la infinit sa organizam un lot sau un grup care sa se pregateasca pentru competitii de mare anvergura numai pe criteriul varstei. Trebuie sa fie la lot selectate dintr-un grup mai mare de copii si sa fie concurenta, dar noi nu avem acel grup mare din care sa selectam. Spuneam dupa rezultatele de la Sydney si de la Atena ca lucrurile nu puteau merge la infinit datorita exploziei individuale a unei Andreea Raducan, Simona Amanar sau Catalina Ponor, care reuseau sa acumuleze valoare intr-un timp foarte scurt", a precizat Bellu. El a precizat ca o gimnasta din Romania va participa la individual al JO si recomanda ca aceasta sa fie o sportiva care ar putea concura la toate aparatele, nu numai la cateva. Probabil se va face o selectie din grupul acesta mic de sportive si cea care va avea un potential deosebit pe fiacare aparat, adica sa faca patru aparate la individual compus, va merge la Rio. Sper sa se inteleaga ca nu se poate merge la o competitie de mare anvergura cu infiltratii, cu tratamente paleative cu heirupismul asta", a mai spus el. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro