Explicatia ministrului Liviu Pop despre demiterea celor 13 inspectori scolari: "Daca ai un contract de management si nu il repecti, pleci"

Explicatia ministrului Liviu Pop despre demiterea celor 13 inspectori scolari:

"Si inspectorii scolari generali functioneaza pe un contract de management. Ministerul Educatiei a anuntat, luni, pe site-ul institutiei, ca organizeaza selectia cadrelor didactice pentru ocuparea mai multor functii in cadrul inspectoratelor scolare judetene, inclusiv pentru posturile de inspectori generali ramase vacante dupa revocarile facute, vineri.

acum 31 luni (22 Aug 2017)

"Si inspectorii scolari generali functioneaza pe un contract de management. Sunt 28 de puncte pe care ei trebuie sa le respecte. Miercuri am fost nevoit sa plec mai repede din minister si a ramas domnul secretar de stat Gigel Paraschiv. Inspectorii, directorii sunt evaluati periodic pe acel contract de mandat. Daca ai un contract de management si nu il respecti, pleci acasa. Aveau obligatia ca pana pe 31 iulie sa transmita raportul cu starea invatamantului. In 14 zile, conform contractului de management, am facut eliberarea. Sunt, in randul celor 13 inspectori, si de la PSD", a declarat Liviu Pop la Tvr, potrivit Mediafax. Demiterea s-a realizat in urma unui control efectuat la inspectoratele judetene, care ar arata ca au fost nereguli in contractele de management.

Ministerul Educatiei a anuntat, luni, pe site-ul institutiei, ca organizeaza selectia cadrelor didactice pentru ocuparea mai multor functii in cadrul inspectoratelor scolare judetene, inclusiv pentru posturile de inspectori generali ramase vacante dupa revocarile facute, vineri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro