Explicatia Mariei, eleva eliminata la BAC pentru grafia ciudata. "Cand m-am dus sa depun plangere, politistii au realizat ca am patru scrisuri diferite pe trei pagini"

"In urma analizei documentelor puse la dispozitie, echipa de control apreciaza ca cele doua lucrari au toate aparentele unor lucrari autentice, redactate de cei doi candidati in timpul probei de examen fara alte interventii ulterioare, insa prezinta semne distinctive ce constau in scrierile/grafiile total diferite folosite in redactarea lor", se arata in documentul oficial. Comunicatul Ministerului Educatiei "Rezultatele controlului efectuat de Ministerul Educatiei Nationale pe tema respectarii prevederilor legale in organizarea si desfasurarea examenului national de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017 O echipa de control din cadrul Ministerului Educatiei Nationale a efectuat vineri, 7 iulie si luni, 10 iulie, o serie de verificari la Centrul zonal de evaluare constituit la Liceul Teoretic "Benjamin Franklin" din Bucuresti, respectiv la centrele de examen organizate la Liceul Teoretic "Goga Ionescu" din Titu si Colegiul National "I.L.

acum 23 luni (12 Jul 2017)

"In urma analizei documentelor puse la dispozitie, echipa de control apreciaza ca cele doua lucrari au toate aparentele unor lucrari autentice, redactate de cei doi candidati in timpul probei de examen fara alte interventii ulterioare, insa prezinta semne distinctive ce constau in scrierile/grafiile total diferite folosite in redactarea lor", se arata in documentul oficial. Maria Ionita, eleva din Titu care a fost eliminata de la Istorie, spune ca scrisul ei se modifica de fiecare data cand ia pixul in mana din nou. Desi initial spunea ca nu mai vrea sa dea examenul, Maria a decis sa se inscrie la sesiunea din toamna, dupa ce Ministerul a hotarat ca o poate face. "Sunt sigura ca o sa scriu la fel pentru ca asta e scrisul meu si nu pot sa il schimb. Am o problema de cum tin degetul sus pe pix si cum il las putin din mana. La Politie, cand m-am dus sa depun plangere, domnii de acolo au realizat ca am patru scrisuri diferite pe trei pagini", adauga ea. "Ne-am asteptat la aceasta decizie nedreapta, pentru ca stiti, corb la corb nu scoate ochii. Pe noi nu ne-a intrebat nimeni daca suntem de acord cu asta", spune Florin Ionita, tatal fetei. Inspectoraul Scolar e multumit cu decizia Ministerului in sensul ca s-a confirmat ca nu a fost vorba de o frauda. Acum ei nu stiu daca ei sunt multumiti sau nu, dar faptul ca se pot inscrie in zilele urmatoare la BAC este totusi un castig pentru ei", a declarat prof. Pe langa asta, Ministerul a decis sa le recunoasca si celelalte doua note obtinnute la BAC, ambilor elevi din Titu si Moreni. Comunicatul Ministerului Educatiei "Rezultatele controlului efectuat de Ministerul Educatiei Nationale pe tema respectarii prevederilor legale in organizarea si desfasurarea examenului national de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017 O echipa de control din cadrul Ministerului Educatiei Nationale a efectuat vineri, 7 iulie si luni, 10 iulie, o serie de verificari la Centrul zonal de evaluare constituit la Liceul Teoretic "Benjamin Franklin" din Bu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro