Expertiza psihiatrica preliminara: Adolescentul din Craiova, adept al Statului Islamic, are discernamant

Expertiza psihiatrica preliminara: Adolescentul din Craiova, adept al Statului Islamic, are discernamant

El s-ar fi interesat de modul in care ar putea achizitiona arme de tip AK, grenade, veste antiglont si, de asemenea de a studia modalitatea in care poate fi construita artizanal o bomba Anchetatorii arata ca tanarul a alocat un timp foarte mare accesarii si vizualizarii unor materiale de propaganda pentru Statul Islamic, ce prezentau executii prin decapitare, incendiere, impuscare si antrenamente specifice.

acum 82 luni (10 Dec 2015)

UPDATE Oficiali din Institutul National de Medicina Legala au declarat, pentru "Adevarul", ca expertiza nu s-a incheiat, "urmand a avea mai multe evaluari in vederea stabilirii discernamantului".

Diagnosticul stabilit de comisie este unul preliminar, confirmat ulterior de cei dintr-un spital de profil, respectiv de specialistii de la Spitalul de Psihiatrie Obregia. "Nu se pot dispune masuri legale fata de persoana respectiva pana nu exista un diagnostic final confirmat de spital.

Mama l-a insotit la sediul INML

Expertiza a fost facuta de Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici". Mama baiatului a fost chemata de dimineata la sediul DIICOT pentru a il insoti pe acesta la expertiza psihiatrica, la cererea medicilor, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Ulterior, cum procurorii au decis sa il cerceteze sub control judiciar, tanarul a putut pleca, insotit de mama sa, inapoi la Craiova.

Adolescentul a fost pus sub invinuire si retinut pentru savarsirea infractiunii de promovare a mesajului fundamentalist islamic prin propaganda, prevazuta de articolul 33, alineatul 4, din Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului. Adept al jihadului

Anchetatorii au informatii ca tanarul promova in mod sistematic, in mediul virtual, prin intermediul platformelor online, mesaje de sustinere a organizatiilor teroriste, filme in care erau prezentate decapitari ale unor persoane capturate de membri ai gruparii ISIS, dar si materiale video cu mesaje de amenintare si folosire a unor mijloace de natura sa puna in pericol viata si integritatea persoanelor.

Potrivit procurorilor, tanarul si-ar fi aratat disponibilitatea de a deveni martir pentru Statul Islamic, fie mergand acolo unde gruparea actioneaza, fie sacrificandu-se in state din Europa la ordinul membrilor gruparii.

El s-ar fi i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro