Experti rusi: cum vor ajunge chinezii al doilea cel mai numeros grup etnic din Rusia

Experti rusi: cum vor ajunge chinezii al doilea cel mai numeros grup etnic din Rusia

Rusia va avea nevoie de forta de munca straina pentru a asigura dezvoltarea economica", a declarat Janna Zaioncikovskaia, citata de agentia de presa Tass.

acum 93 luni (27 Oct 2016)

Rata mare a somajului in China si declinul demografic al Rusiei ar putea duce la cresterea exodului de chinezi in Siberia.

Numarul somerilor din China este mai mare decat cel al intregii populatii ruse, subliniaza Janna Zaioncikovskaia, directoare stiintifica la Centru pentru Cercetarea Migratiei din cadrul Institutului National pentru Prognoze Economice al Academiei Ruse de Stiinte. Pana in 2050, chinezii ar putea deveni al doilea cel mai mare grup etnic de pe teritoriul rus, dupa ce vor depasi populatia migratoare din Asia Centrala. Rusia va avea nevoie de forta de munca straina pentru a asigura dezvoltarea economica", a declarat Janna Zaioncikovskaia, citata de agentia de presa Tass.

"Cresterea varstei de pensionare nu va egaliza valurile demografice, nici nu va rezolva problema lipsei fortei de munca, ci doar problema Fondului de Pensii", a declarat experta.

"Situatia demografica va ramane in continuare problematica", a avertizat ea, potrivit agentiei de presa Tass. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro