Experti: La ce sa ne asteptam de la Kremlin dupa 2018

Experti: La ce sa ne asteptam de la Kremlin dupa 2018

Kremlinul se va limita la operatiuni locale, la provocari menite exercitarii de presiuni asupra conducerii de la Kiev, a apreciat el, legandu-si predictia de Campionatul Mondial de Fotbal din vara anului viitor, care va fi gazduit de Rusia.

acum 36 luni (28 Jul 2017)

Liderul cecen Ramzan Kadirov a amenintat deja ca Rusia va pune lumea "in patru labe" in caz de razboi nuclear, in timp ce liderul separatist Aleksandr Zaharcenko si-a propus sa inlocuiasca Ucraina cu "Rusia Mica". Dupa ultimii sase ani cu Putin marcati de expansiune teritoriala, militarizare si generare de haos in zonele de interes ale Rusiei, urmatorii sase ani arata deschisi catre orice evolutie. La ce sa ne asteptam de la Kremlin?

In opinia politologului Aleksandr Kanev, Kremlinul va opta pe o formula hibrida intre prezentarea Rusiei ca o cetate asediata, continuarea complezentei dintre Putin si garda veche si incercarea presedintelui rus de atragere a tineretului. Problemele ar putea aparea odata cu apropierea anului 2024, cand Putin va trebui sa decida daca renunta la putere sau sa continue pana la sfarsitul vietii sale. Kremlinul se va limita la operatiuni locale, la provocari menite exercitarii de presiuni asupra conducerii de la Kiev, a apreciat el, legandu-si predictia de Campionatul Mondial de Fotbal din vara anului viitor, care va fi gazduit de Rusia.

Problemele Rusiei nu sunt amenintarile exterioare, ci scaderea calitatii educatiei, serviciilor de sanatate si a nivelului de trai, afirma sociologul Gheorghii Satarov.

In aceasta ordine de idei, Aleksandr Kanev atrage atentia asupra schimbarii generatiilor in Rusia. Potrivit lui, generatia pasiva si demoralizata a anilor '90 este urmata de o generatie mai activa si mai deschisa catre lume.

Un regim precum cel instaurat de Putin se incheie doar odata cu plecarea liderului, conchide el. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro